Christel L’Hoost legt eed af als gemeenteraadslid in Ruiselede

Christel L’Hoost wordt nieuw raadslid voor haar partij Respect.© RV
Christel L’Hoost wordt nieuw raadslid voor haar partij Respect.© RV
Redactie KW

Op de gemeenteraad van donderdag 18 maart legt Christel L’Hoost de eed af als nieuw raadslid voor haar partij Respect. Ze heeft er dan twee jaar en twee vergaderingen opzitten als raadslid bij het OCMW-bestuur, wat nu de naam Raad voor Maatschappelijk Welzijn draagt.

Christel is gehuwd met Franky Rutsaert van het gelijknamig bouwbedrijf, waar ze medezaakvoerder is. Het koppel woont in Doomkerke. Christel is de moeder van Jelle van Vastgoed&Advies Rutsaert in de Kasteelstraat en van Leontine, industrieel ingenieur biochemie.

Ze maakt de overstap in opvolging van Sara Dinneweth, die naar Pittem verhuist. “De OCMW-raad is een kleinere entiteit tegenover de gemeenteraad. We zijn daar met negen mensen: de voorzitter, drie van Respect en drie van RKD. Dat is de raad met beslissingsrecht. En er is ook nog de secretaris, de algemeen directeur en een beambte. Het fascineerde mij daar dat de partijgrenzen daar minder expliciet een rem vormen voor menswaardig en rationeel overleg. Het is een orgaan dat onderhandelt over mensen, de sociale dimensie. Het verloopt vrij sereen en gemoedelijk en elk dossier wordt ten gronde en over de partijgrenzen heen behandeld”, vertelt Christel.

Vinger aan de pols

“Of dat op de gemeenteraad ook zo verloopt, weet ik niet. Ik kan het alleen maar hopen. Politiek in een ruimer kader heeft me steeds geboeid. Toen men in 2018 mijn kandidatuur vroeg, twijfelde ik eerst. Enkele weken om na te denken waren heel welkom. Nu blik ik tevreden terug op die stap.”

“Die passage in het OCMW was voor mij de ideale aanloop. Nu kan ik beter inschatten hoe alles verloopt. In mijn nieuwe rol wil ik de vinger aan de pols houden en accuraat handelen voor dossiers over het ondernemerschap. Daarnaast ligt de bouw van de cultuurzaal me na aan het hart. Het is mijn vurigste wens dat dit project ook van nabij door onze fractie Respect kan en mag benaderd worden. We hopen dat het rationeel, budgetbewust en functioneel perfect wordt gemonitord. Daar kunnen wij zeker een extra dimensie aangeven”, besluit Christel L’Hoost. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier