Christa Garmein uit Houthulst : “Ik ging één keer kijken, nu is dat al tien jaar”

Christa, samen met haar idool én boezemvriend Kurt Crabbé. © PADI
Patrick Depypere

Kurt Crabbé uit Oeselgem kan rekenen op zijn man Yannick Simoens wanneer hij ergens naartoe gaat om te zingen, maar ook op zijn ouders Etien en Annie Crabbe-Depoortere uit Waregem en op grote fan Christa Garmein uit Houthulst.

Christa (63) is getrouwd met Ivan Calmeyn, mama van één dochter Isabelle, oma van twee kleindochters Merel en Chayenne. In haar vrije tijd gaat ze graag eens uit eten of doet ze een terrasje. Daarnaast gaat Christa ook vaak mee als begeleidster van zanger Kurt Crabbé. “Zo’n tien jaar geleden werd ik door Bjorn Gryson gevraagd om mee te gaan naar een optreden van Kurt Crabbé in De Laladu te Koekelare. Ik zei tegen Bjorn : Okee, voor één keer“, lacht Christa. “Toen Kurt begon te zingen, was ik direct verkocht van zijn mooie stem en van de ambiance die er was. Aan de fanstand leerde ik Kurt en zijn partner Yannick beter kennen. Het klikte direct, waardoor ik besloot van meerdere optredens bij te wonen. Eén jaar later ging ik, samen met mijn man Ivan, mee op fanreis naar het mooie Tunesië. Daar leerde ik eveneens Ive Rénaarts kennen, die ondertussen ook een goeie vriend is geworden. We gaan ook regelmatig naar zijn schlagercafé De Kroon in Poederlee. Later begon Kurt bij De Stoempers, waar ook Ive deel van uitmaakt en ook Annelies Winten, die we nu eveneens al goed kennen.”

Zijn de ouders van Kurt niet present om de fanstand te runnen, dan steekt Christa wel een handje toe. “Maar ik doe ook regelmatig zijn kledij. Ik leg zijn handdoek klaar, geef de tablet met de muzieknummers af aan de technieker, zorg dat hij iets kan drinken, enz. Ik doe dat met heel veel plezier. Ik ben zo fier dat ik Kurt en Yannick leerde kennen. Nu met de corona toestanden ga ik meer mee, omdat zijn ouders normaal de fanstand doen, maar ook wat schrik hebben om nu corona te krijgen. Ik dacht al vaak terug : ooit zei ik, okee voor één keer. We zijn nu al tien jaar verder en ik ga nog altijd kijken naar zijn optredens. Er groeide ook een mooie vriendschap uit. Kurt en Yannick blijven wel eens in Houthulst overnachten, wanneer ze op een avond in onze regio optreden of wanneer ze één dag later dichtbij moeten zijn. Mijn deur staat voor hen altijd open”, besluit Christa. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.