Chris Lomme op bezoek bij haar Kortrijkse jeugdvriendin

Solange en Chris haalden tijdens een gezellige namiddag volop jeugdherinneringen op. © EDB
Redactie KW

Voor een Sterrenjacht in woonzorgcentrum Sint Vincentius kwam Chris Lomme op bezoek bij haar jeugdvriendin Solange Vandenbulcke. De twee vriendinnen horen elkaar nog elke week.

Solange Vandenbulcke (79) is een rasechte Kortrijkse. Ze bleef altijd in Kortrijk wonen en werkte 44,5 jaar in de administratie van het Sint-Maartensziekenhuis. Het werd de laatste maanden wel moeilijker om zelfstandig te blijven wonen – Solange bleef heel haar leven alleen – en sinds eind vorig jaar woont ze in woonzorgcentrum Sint Vincentius.

Daar loopt de hele zomer een Sterrenjacht tussen de afdelingen. Eén van de opdrachten is om een BV uit te nodigen, en een andere opdracht is om een dessertbuffet te organiseren voor de afdeling. Dit dessertbuffet werd voor de afdeling van Solange gekoppeld aan het bezoek van Ignace Crombé en Chris Lomme. Vooral voor Solange betekende het bezoek van Chris Lomme een blij weerzien.

Elke week een telefoontje

Chris Lomme is net zoals Solange opgegroeid in Kortrijk, maar door haar werk week ze uit naar het Brusselse. “Onze ouders waren bevriend en zo leerden Chris en ik elkaar kennen. Hoe oud we juist waren, weet ik niet meer, maar al snel begonnen we samen uit te gaan“, vertelt Solange. “Chris speelde toen al bij theater Antigone en ik ging kijken. We gingen soms samen iets eten, en toen haar mama weduwe geworden was, ging zij vaak mee met ons.”

“Chris blijft een graag geziene gaste in haar geboortestad”

Ook nu nog telefoneren Solange en Chris elke week naar elkaar en nu en dan komt Chris bij Solange op bezoek. Solange heeft haar carrière naar eigen zeggen altijd op de voet gevolgd. Zelf is ze niet meteen zo artistiek aangelegd. “Door ‘Schipper naast Mathilde’ is Chris bekend geworden. Ze is slechts één jaar jonger dan mij, maar ze is uiteraard nog altijd met theater bezig. Chris is een heel actief iemand en zorgt ook met veel energie voor palliatieven.”

“Voor Kortrijk en voor mij komt ze nu ook als bekende Vlaming naar Sint Vincentius. Heel wat bewoners kenden haar nog van vroeger. Chris blijft een graag geziene gaste in haar geboortestad”, besluit Solange met een glimlach.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.