Chris en Annelies starten B&B d’Ereplatse boven hun slagerswinkel in Zuienkerke

Chris Dehulster en Annelies Declercq in hun nieuwe B&B d'Ereplatse: “Onze B&B ligt pal onder de kerktoren, recht tegenover het dorpspleintje. De gasten krijgen hier dus echt een ereplaatsje.© WK
Chris Dehulster en Annelies Declercq in hun nieuwe B&B d'Ereplatse: “Onze B&B ligt pal onder de kerktoren, recht tegenover het dorpspleintje. De gasten krijgen hier dus echt een ereplaatsje.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Chris Dehulster (32) en Annelies Declercq (30) openden boven hun slagerswinkel op de Nieuwe Steenweg in Zuienkerke een gloednieuwe B&B die ze d’Ereplatse doopten. “Met Valentijn verwelkomen we onze eerste gasten.”

Wie binnenkort een fietsuitstapje plant naar de kust, kan er ook voor kiezen om in de polders te blijven overnachten. In d ’Ereplatse , een ruime loft voorzien van alle comfort pal in het centrum van Zuienkerke, betaal je 125 euro met ontbijt voor twee personen.

“Naast een tweepersoonskamer met boxspring, beschikken we ook nog over een annex kamer met een driepersoons stapelbed. Onze B&B is dus geschikt voor een gezin met kinderen ofwel twee bevriende koppels. Je kan er comfortabel verblijven tot vijf personen”, zegt Chris.

De B&B bevindt zich boven de slagerswinkel, maar is toegankelijk via een aparte ingang. Je kan er dus te allen tijde in je eigen bubbel blijven. “Bestellingen kunnen afgehaald worden via onze ‘meat-time’ versbox. Deze werkt met een code, waarvan we ook gebruik zullen maken om de gasten te laten inchecken. We zijn ervan overtuigd dat dit in coronatijd een troef is”, klinkt het.

Ideale ligging

Een andere troef is de ligging. “Zuienkerke ligt op fietsafstand van Brugge én de kust, op een knooppunt van verschillende fiets- en wandelroutes. Ideaal dus voor een staycation ”, zegt Chris. De naam van de B&B verwijst naar de slogan van de slagerij: ‘kwaliteit verdient een ereplaats’. “Daarnaast is het ook een knipoog naar de centrale plek in het dorp. Onze B&B ligt pal onder de kerktoren, recht tegenover het dorpspleintje. De gasten krijgen hier dus echt een ereplaatsje.”

Een overnachting met ontbijt voor twee personen kost 125 euro. Het slagerskoppel is van plan om de gasten lekker te verwennen.

Oesters en bubbels

“Onze eerste gasten komen uit het verre Limburg. Ze hebben geboekt voor Valentijn, we gaan dus voor oesters en bubbels moeten zorgen”, knipoogt Chris. “Het leuke is dat we met de slagerij een ruime keuze verse producten kunnen aanbieden. We denken eraan om in de zomermaanden een barbecuetje te organiseren als onze gasten dat wensen. Dat kan dan op onze sluitingsdag. Ook een lekker tapasplankje zal tot de mogelijkheden behoren.”

De B&B wordt verhuurd via Belvilla. “Voor ons is dit een leuke nieuwe uitdaging, en we zetten er bovendien onze mooie poldergemeente mee op de kaart. We zijn er trots op dat we dit kunnen verwezenlijken”, aldus Chris en Annelies.

Info: www.ereplatse.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.