Chris, Carlo en Robbe uit Ingelmunster reizen met 20 jaar oude Audi 100

Vooraan Chris Cortvriendt, links Robbe Beels en rechts Carlo Cortvriendt met hun Audi 100 die al wat sentimentele waarde bezit. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op maandag 1 september vertrekken Robbe Beels, Chris en zoon Carlo Cortvriendt met een Audi 100 op Rammelbakkenreis en doorkruisen ze talrijke landen. Op woensdag 4 september arriveren ze in Praag en op zaterdag 7 september zijn ze terug in Breda.

Chris Cortvriendt (44) woont in de Izegemstraat 152. Hij is technicus hoogspanning bij Fluvius. Zoon Carlo (17) is student muziektechniek. Robbe Beels (18) is de zoon van Wim en An Beels-Vandevelde van de slagerij uit de Bruggestraat. Hij is student ontwerp- en productietechnologie. “Twee jaar geleden zag ik – tijdens een reis door de Alpen – een colonne voertuigen passeren, stuk voor stuk voorzien van stickers, toeters en allerlei ludieke accessoires”, vertelt Chris. “Dit bonte gezelschap trok mijn aandacht. Ik wou weten wie ze waren, wat het doel was en nog belangrijker: hoe ik er ook deel kon van uitmaken. Tijdens een gesprek met één van de deelnemers kwam ik te weten dat ze op weg waren op Rammelbakkenreis. Je neemt deel met een auto van minstens 20 jaar oud, kleedt deze opvallend – maar binnen de grenzen van het wettelijke – aan en je voert onderweg door de organisatie grappige opgelegde opdrachten uit. Elke avond kom je met alle deelnemers weer samen op een camping waar je te horen krijgt hoeveel punten je gescoord hebt die dag. Er reizen foodtrucks mee waar je ‘s avonds een hapje kunt kopen of je kookt zelf je potje. ‘s Morgens krijg je van diezelfde foodtrucks een ontbijt aangeboden. Het hoofddoel van de reis is om op plaatsen te komen waar je normaal wanneer je met de auto van A naar B reist niet zou komen als je de snelweg niet verlaat en uiteraard zo veel mogelijk plezier maken. Er ontstaat een grote samenhorigheid onder de deelnemers. Iedereen is met een oude wagen onderweg, dus de kans op panne is groter dan wanneer je met een moderne wagen dit zou ondernemen. Eén van de regels is steevast wel dat wanneer je een deelnemer langs de kant ziet staan met pech – stopt en ongeacht hoe groot je technische kennis is – je elkaar helpt. Mijn mening stond vast, dit wou ik ook doen. Carlo en Robbe waren gemakkelijk te overtuigen en zo had ik meteen twee partners in crime. Eén nadeel: ze hebben nog geen rijbewijs, zodat ik alle kilometers zelf moet afhaspelen. Maar het zullen goede copiloten zijn, die onderweg ook instaan voor het oplossen van de opdrachten.”

Dubieuze deals

Op zondag 1 september vertrekt het drietal vanuit Breda en het hoofddoel van de reis is Praag. Het trio reist hier echter niet rechtstreeks naartoe maar doorkruist hiervoor Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen. Een echte roadtrip dus. “Toen we besloten om mee te rijden, begon onze zoektocht naar een passende auto. Dat verliep niet zo vlot. Na enkele dubieuze deals te hebben overgeslagen zijn we uiteindelijk voor een Audi 100 gegaan. Met behulp van onze buurman (auto’s Peter) en neef Roeland (garage Roeland Mulier) konden we aanpassen wat nodig was om de Audi klaar te maken voor de 4.000 km verre reis. Carlo en Robbe stonden in voor de verdere aankleding. Zo verwijzen we naar enkele iconische wagens uit het verleden”, vertelt Chris verder. “We hebben een Starsky and Hutch-streep op de zijkant gespoten, een Interceptorsticker (verwijzend naar de wagens uit de eerste Mad Max film) op de achterkant gekleefd en een toeter van de General Lee uit de Dukes of Hazard onder de motorkap geplaatst. Aanvankelijk was het de bedoeling om de wagen na de trip terug te verkopen aan andere liefhebbers met hetzelfde doel voor ogen. Ondertussen heeft de Audi echter wat sentimentele waarde gekregen door de vele uren die we er al samen aan hebben gewerkt. Ook mijn vrouw Siska en onze dochter Sam zijn kandidaat om volgend jaar een trip mee te maken met de Rammelbak. Het virus heeft ons gezin te pakken”, besluit een enthousiaste Chris, die nog eens aanstipt dat ze op zondag 1 september starten in Breda. Op woensdag 4 september hopen ze in Praag aan te komen en op zaterdag 7 september zouden ze terug in Breda moeten arriveren, het eindpunt van hun trip. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier