Chorus Ieper start jongerenkoor op

De eerste repetitie van het Jongerenkoor Chorus kenden meteen een groot succes. (Foto EG)
Redactie KW

Onlangs vond de eerste repetitie plaats van het gloednieuwe Ieperse Jongerenkoor, in ‘t Kantientje. En dat was meteen een succes, meer dan 20 jongens en meisjes tussen 12 en 22 jaar tekenden present.

Danny Roussel, voorzitter van Chorus: “Het idee om te starten met een jongerenkoor leefde al een tijdje bij ons bestuur. We zagen de laatste jaren heel wat nieuwe, jonge gezichten in Chorus maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. De tijd tussen het doorlopen van de muziekschool en het lid worden van een koor duurt al snel meer dan 10 jaar. En dat is een lange tijd als het over muziek gaat. Om die groep jongvolwassenen blijvend warm te houden voor zang besloten we dit koor, specifiek voor deze leeftijd, op te richten. En natuurlijk hopen we dat op termijn dit ook voor Chorus zelf extra leden zal betekenen.”

Eerste optreden

Tine Devoghel, dirigente van Chorus, zal ook dit jongerenkoor leiden. “We willen een jonge dynamische groep vormen waar iedereen die graag zingt welkom is”, zegt Tine. “We werken aan een gevarieerd repertoire dat ook de nodige uitdaging biedt zodat iedereen mee kan groeien. Ons eerste grote optreden zou het volgende Chorus-concert in april 2021 worden. Maar tussentijds zal je zeker ook van ons horen.” Een van die jongeren was Rosalie Declercq, met haar 12 jaar één van de jongste aanwezigen: “Ik vond het leuke liedjes en een goeie samenstelling qua leeftijd. Ik kijk al uit naar de volgende repetitie!”

Jongens gezocht

De jongens waren in de minderheid maar lieten zich zeker niet doen. Florian Logghe: “Het was niet enkel voor mij een nieuwe ervaring want we zijn met een hele groep jongeren die niet veel tot geen koorervaring hebben. En toch klonk het al goed en klikte het al tijdens de eerste repetitie..” Met de oprichting van dit jongerenkoor sluit Chorus haar jubileumjaar af. (EG)

Wie wil aansluiten bij dit jongerenkoor is steeds welkom op zaterdagnamiddag van 16 tot 17 uur in ‘t Kantientje, Dikkebusseweg 17 te Ieper. Of stuur een mailtje naar info@chorus-ieper.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier