Chocolatier Olivier Willems brengt eigen (chocolade)vaccin op de markt

Olivier Willems kiest voor unieke smaken in z'n nieuwste creatie.© Jeffrey Roos
Olivier Willems kiest voor unieke smaken in z'n nieuwste creatie.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

‘Chocolatier of the year’ Olivier Willems brengt een nieuwe variant van het virus met vaccin op de markt. “Het gaat om een ludieke aanvulling op de bestaande echte vaccins”, lacht hij.

De bekende chocolatier Olivier Willems laat opnieuw van zich spreken met een nieuwe creatie. Hij bracht met ‘choc therapy’ een ludiek antivirus op de markt in de vorm van chocolade en een caramelversie van yuzu en duindoornbes.

Olivier Willems werd in 2021 door Gault & Millau verkozen tot ‘Chocolatier of the year’ in Vlaanderen en doet met zijn nieuwste creatie die titel alle eer aan. Met ‘choc therapy’ pakt de Oostendenaar uit met een gloednieuw antivirus in de strijd tegen covid-19.

“Ik had het wat gehad met de vele varianten die het virus ondertussen kent”, vertelt Olivier. “Zo kreeg ik het idee om een eigen variant uit te brengen in de vorm van chocolade.” Het resultaat is een paasei in melkchocolade met de tentakels van het virus zoals we die kennen. Het ei werd vervolgens gevuld met kleine paaseitjes. Het geheel wordt compleet gemaakt met een vaccin choc therapy. “Het spuitje werd gevuld met een karamelversie van yuzu en duindoornbes”, aldus Olivier Willems.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten