Chocolatier M weer in de prijzen met pralines

David Maenhout en Isabelle Hertsens van Chocolatier M. © DM
Redactie KW

Dat je voor pralines van uitzonderlijke kwaliteit in Knokke bij Chocolatier M moet zijn, is al lang geen geheim meer. Topchocolatier David Maenhout heeft zijn palmares nog wat uitgebreid. Hij won twee keer goud op de Benelex Chocolatier Competition.

“De Cuban Style won goud als beste praline in pure chocolade. Dit is een praline met de mojitococktail als basis. De Sudachi Fizz, een creatie met een unieke Aziatische limoensoort, won het pleit ams beste praline in witte chocolade. Daarnaast haalden we nog zilver en de zelden uitgereikte Innovatie award voor onze Peanuts & co op basis van pinda en quinoa”, vertelt David Maenhout trots. Hij mag als Beneluxfinalist komende winter naar de World Final. Waar die plaats zal vinden, staat door de coronatoestanden nog niet vast.

De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de hele wereld werd gecreëerd. “In volle coronatijd is dat voor ons een bekroning. We bestaan 15 jaar en hebben door de lockdown het geplande feest moeten annuleren, maar deze opsteker maakt alles meer dan goed. We gaan met volle goesting naar de wereldfinale”, zegt Maenhout.

“Het is een bevestiging voor ons team en onze klanten dat we supergoed en verfijnd bezig zijn. We gaan voor betaalbare topkwaliteit op basis van verse topingrediënten en de allerbeste chocolades. We hebben de laatste jaren aan een aantal competities deelgenomen en zijn mooi op weg naar een assortiment dat bijna volledig in de prijzen is gevallen: uniek in de chocoladewereld! We zijn naast de productie voor de eigen winkel gespecialiseerd in maatwerk voor toprestaurants en bedrijven aan de Oostkust. Hieruit halen we inspiratie net als tijdens onze vele reizen en demo’s”; aldus nog Maenhout.

Chocolatier M, het bedrijf van David Maenhout en Isabelle Hertsens, is gevestigd is in de Sylvain Dupuisstraat in Knokke. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier