Chocolatier M uit Knokke laat unieke WK-chocolade ontwikkelen

(Foto DM)
Redactie KW

De oefenstage van de Rode Duivels volgende week in Knokke-Heist is voor David Maenhout de ideale gelegenheid om zijn WK-chocolade te lanceren.

David Maenhout, Chocolatier M uit Knokke, gaat aan de slag met een unieke Braziliaanse chocoladesoort. “Tijdens expedities en werkbezoeken in Zuid-Amerika werd een prachtige cacaoplantage ontdekt in het Atlantische Amazonegebied met jaar na jaar sublieme cacao-oogsten”, vertelt David Maenhout. “Samen met enkele collega-topchocolatiers werd beslist om deze prachtige chocolade op kleine schaal te produceren. Boa Sentença Single Plantation werd de naam, genoemd naar de plantage en de streek.”

De unieke chocolade werd met de steun en intense samenwerking van Barry-Callebaut op kleine schaal ontwikkeld. De krachtige en bittere smaak van de cacaobonen zorgt voor een donkere chocolade met een sterk karakter die wordt versterkt door een bijzondere zure, fruitige en aromatische toets.

Braziliaanse palmvrucht

Met het WK voetbal op komst brengt Chocolatier M enkele unieke smaken op de markt met onder andere een Braziliaanse cocktail en een smaak op basis van Açai, een Braziliaanse palmvrucht die onder de categorie superfruit valt. Voor elke ronde die de Belgen op het WK verder geraken, komt er bij Chocolatier M Braziliaanse smaak bij.

Chocolatier M werd al uitgeroepen tot de allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’ door de culinaire gids Gault&Millau en werd benoemd tot Ambassadeur voor de Belgische chocolade. De chocolade van Chocolatier M is te verkrijgen in Knokke, Heist, Zaventem en in shop-in-shops in Kobe, Tokyo en Osaka.

(DM-foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier