Chocolatier Dumon hangt zijn klanten aan het choco-infuus

Jelle Descamps van Chocolatier Dumon met het staandertje en de twee infuuszakjes met notenpasta. De zoete wraak op corona! © foto JS
Johan Sabbe

In afwachting van een vaccin tegen het coronavirus hangt Chocolatier Dumon, met winkels in Torhout, Brugge en Kortrijk, zijn klanten aan het infuus. Niet zomaar een baxter, maar ene met notenpasta om op je boterhammen te smeren. Ideaal voor de fysieke en mentale gezondheid, zegt zaakvoerder Jelle Descamps.

De fijne, goed smeerbare pasta op basis van noten en heerlijke chocolade is verkrijgbaar in drie smaken: amandel, hazelnoot en pistache. Een set bestaat uit een ophangstaandertje met twee choco-infuuszakken van elk 550 milliliter en kost 25 euro. De zoete wraak op corona!

Te bewaren binnen het bereik van kinderen

“Het concept slaat aan”, glundert Jelle. “De actie valt in de… smaak. We maken de Italiaanse notenpasta, net als onze pralines en de rest van onze chocoladeproducten, uiteraard op artisanale wijze. Dat gebeurt in het atelier bij onze winkel in de Aartrijkestraat in Torhout. De pasta hoort op de boterham thuis, maar net zo goed op een ijsje of zomaar van de lepel. Het is ons originele vaccin tegen Covid-19. Om je immuniteit te vergroten én je vingers van af te likken. Vergeet wel je mondmasker niet af te zetten. De set is verkrijgbaar in al onze winkels, zowel in Torhout, Brugge als Kortrijk. Altijd in één pakket van twee zakjes, het staandertje inbegrepen.”

Op de infuuszakjes zorgen Jelle en zijn team voor de vrolijke… noot. “Deze notenpasta bevordert een zoeter gemoed en de verspreiding van het chocovirus”, zo luidt de waarschuwing. “Veelvuldig gebruik zonder medisch voorschrift is aan te raden. Graag te bewaren binnen het bereik van kinderen.”

Eerder ook al paashazen met mondmaskers

Jelle Descamps geeft ruiterlijk toe dat de pasta een verslavend effect kan hebben. En dat de zakjes absoluut niet hermetisch afgesloten moeten blijven. De eerste hulp bij lekkage? Stelpen met een sneetje brood!

Kort na de uitbraak van corona bedacht Chocolatier Dumon ook al een origineel project. Toen werden er, met Pasen voor de deur, paashazen in chocolade gemaakt met een eetbaar mondmaskertje. En met de tekst: Hou vol. De bedoeling was duidelijk: de mensen met het lekkers extra moed geven.

Intussen heeft de chocolaterie om te diversifiëren een uitgebreid gamma roomijs op de markt gebracht. “Ideaal voor de warme lente- en zomerdagen”, besluit Jelle. “En een mooie hefboom om onze verkoop op peil te houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier