Chocoladeverkoop voor kattenasiel Cathz

Catherine Vergoote startte een jaar geleden het kattenasiel Cathz, partner Frederic Vanhoutte is haar grote steun. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Het kattenasiel Cathz uit de Vladslostraat 38 werd een jaar geleden opgericht en ving al 70 katten op. Om de werking te bekostigen, verkopen bezielers Catherine en Evelyne nu chocolade.

Vorig jaar zetten Catherine Vergoote (37) en Evelyne Mahieu (36) hun schouders onder het kattenasiel Cathz, een woordspeling op Catherine én kat. Beiden zijn afkomstig uit Brugge, maar terwijl Evelyne er nog woont, volgde Catherine 2,5 jaar geleden de liefde naar Werken. “We zijn al lang actief in de kattenwereld”, vertelt Catherine, “maar pas vorig jaar zijn we gestart, én erkend als kattenasiel en vzw.” Omdat velen hen nog kenden van vroeger, maar ook dankzij Facebook, vonden velen snel de weg naar Cathz. Na één jaar werden er al 70 (zwerf)poezen opgevangen, ook al beperken ze zich tot de regio. Al 55 katten werden herplaatst. “Vijf poezen zijn hier ook blijven plakken”, glimlacht Catherine. “Uiteraard vang ik niet alle katten zelf op en kan ik een beroep doen op drie opvanggezinnen.” Daarnaast geniet ze volop steun van haar partner Frederic Vanhoutte. En dat is nodig, want de poezen nemen dag én nacht in beslag.

Chocoladeverkoop

Het hoeft ook geen betoog dat een kattenasiel erg veel geld kost. “Via minister Weyts kregen we vorig jaar al een eerste keer een mooie subsidie”, weet Frederic. “Maar dat dekt niet alle kosten. Zelf konden we al twee tweedehandscouveuses op de kop tikken en twee warmtebedjes. En dan is er nog de aangepaste voeding en de vele consultaties bij dierenartsen.”

Wie een katje wil adopteren, betaalt 170 euro. De dieren zijn dan gesteriliseerd en gechipt. “Omdat dit bedrag niet volledig de kosten dekt, loopt er nu een chocoladeverkoop. Een zakje kost 5 euro. Het gaat om artisanale chocolade van Crevin uit Brugge.” (LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier