De tweede editie van het chocoladefestival Bruges in Choc kan nu al een groot succes genoemd worden. Volgens Stephan Dumon, voorzitter van de organiserende Gilde van de Brugse chocolatiers, kwamen er zaterdag maar liefst 4.000 bezoekers over de vloer. "We zijn zeker tevreden dat zoveel mensen willen kennis maken met de kwaliteitsvolle Belgische chocolade", stelt de organisator. "De mensen stonden op een bepaald moment aan te schuiven tot op de Markt. Voor het luttele bedrag van 2,5 euro krijgen ze dan ook een erg mooi aanbod te zien én te proeven, want elke bezoeker krijgt een mooi gevuld goodiebag."

Veel volk in de hallen van het Belfort. © Davy Coghe

"Onze standen, zo'n 45 in totaal, zijn nog een stuk origineler dan vorig jaar. Het zijn dus niet alleen standjes met pralines, maar ook originele items zoals dranken op basis van chocolade, chocoladetattoos en zelfs kunstschilderen met chocolade. Gezien de periode van het jaar werken we in het thema van Valentijn. De chocolatiers zijn met dit thema zeer origineel aan de slag gegaan. Ook de virtual-realitybril waardoor je je in de Zuid-Amerikaanse oerwouden tussen de cacaobonen waant, spreekt tot de verbeelding."

Niet alleen pralines op Bruges in Choc, maar ook chocoladetattoos. © Davy Coghe

"Er zijn ook een vijftiental Brugse standhouders aanwezig. Onze stad is en blijft dan ook een echte chocoladestad. Ongeveer de helft van onze bezoekers komt uit de Brugse regio, de andere helft zijn toeristen. Dit succes komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. In alle Brugse hotels hebben we ons festival gepromoot en we verdeelden in totaal 100.000 flyers. De aanwezige chocolatiers zijn alleszins erg tevreden want de verkoop is ook stuk beter dan vorig jaar en het festival is dus nog niet afgelopen. We zijn tevreden dat we de Belgische en ook Brugse chocoladesector nog beter op de kaart kunnen zetten dankzij ons evenement."

Het chocoladefestival is nog te bezoeken tot 18 uur in de hallen van het Belfort, op de Markt van Brugge. Een toegangsticket kost 2,5 euro. Alle info op www.brugesinchoc.be. (PDV)