Chocoladebedrijf Saverde krijgt forse steun van Vlaamse regering en gaat verhuizen

Op de foto zien we de zaakvoerders Steve Verschoore, Ann Deprez en Tom Degres voor de oude vestiging in de Ingelmunstersteenweg in Oostrozebeke. © CLY
Redactie KW

Viceminister-president van de Vlaamse regering, Hilde Crevits, kent 147.000 euro strategische transformatiesteun toe aan het bedrijf Saverde in de Ingelmunstersteenweg in Oostrozebeke. Het chocoladebedrijf gaat echter binnenkort verhuizen naar het vroegere bedrijf Jaritex in Ingelmunster.

“Wij zijn met Saverde gestart in 2003 en de zaak werd opgestart door Steve Verschoore en mezelf”, legt medebeheerder van het bedrijf Ann Deprez uit. “Wij zijn als bedrijf gespecialiseerd in de productie van kant-en-klare chocoladedecoratiestukken voor professionele gebruikers zoals chocolatiers, bakkerijen en banketbakkers. Wij zijn destijds gestart in Ingelmunster in de Oostrozebekestraat, maar verkasten in 2004 naar Oostrozebeke. Momenteel worden door het bedrijf 14 mensen tewerkgesteld.”

Verhuizing

“Bij gebrek aan uitbreidingsruimte brengen we onze activiteiten naar een nieuwe vestiging in Ingelmunster,om precies te zijn in het vroegere bedrijf Jaritex in de Deefakkerstraat 5. Daar zal de productie verder verfijnd worden op basis van nieuwe innoverende technieken voor het maken van gedecoreerde chocolaatjes. Voor dit project plant het bedrijf in de komende drie jaar de nodige investeringen van 2,6 miljoen euro in productie-infrastructuur en ook in specifieke opleiding voor het personeel. Het personeelsbestand bij Saverde zal op termijn uitgebreid worden tot 19 personeelsleden. De installatie van de nieuwe loods is nog volop aan de gang en is al bezig sinds oktober. De verhuizing van het bedrijf is voorzien eind januari. Na de uitbreiding zullen we beschikken over een productieruimte van 10.000 m2, waarvan we onmiddellijk 4000 m2 inrichten en klaarzetten voor productie.”

147.000 euro

In 2018 kwam er nog een versterking van het management met Tom Degres. “Het spreekt voor zich dat de toekenning van deze subsidie voor ons een enorme ruggensteun en aanmoediging betekent om met onze activiteiten door te gaan”, besluit medezaakvoerster Ann Deprez.

De 147.000 euro strategische transformatiesteun is de steun die bedrijven kunnen krijgen voor investering- en opleidingsprojecten voor transformatieprojecten.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier