Chirumbero vertrekt op 1 juli voor een spannend, cool en zot coronaproof bubbelkamp

Hoofdleidsters Nina Van Coillie en Britt Vancoppenolle. © Stefaan Beel
Redactie KW

De zomervakantie staat voor de deur. Chirumbero is de eerste Rumbeekse jeugdbeweging die op kamp vertrekt. 1 juli is het D-day. Hoofdleidsters Nina Van Coillie en Britt Vancoppenolle leggen uit hoe ze met 194 leden, 35 leidsters en 12 koks het jaarlijkse kamp van 1 tot 10 juli in het Limburgse Opoeteren (Maaseik) ‘coronaproof’ organiseren.

“Het wordt een bubbelkamp”, lacht Nina. “Elke bubbel is verplicht beperkt tot maximaal 50 personen. Onze grote groep hebben we noodgedwongen opgesplitst in zeven bubbels: Pinkels en Sloebers (1ste en 2de leerjaar), Speelclub I en II (3de en 4de leerjaar), Kwiks I en II (5de en 6de leerjaar), Tippers I en II (1ste en 2de middelbaar), Tiptiens I en II (3de en 4de middelbaar) en de koksbubbel”, lichten de hoofdleidsters toe.

De verschillende bubbels krijgen elk een eigen diermascotte en een specifiek kleur (grijze olifanten, gele kuikentjes, rode lieveheersbeestjes, enzovoort). Op die manier zal iedereen snel en makkelijk zijn eigen bubbel herkennen.

“Om al die bubbels goed uit elkaar te houden komen er extra tenten en zelfs een mobiele toiletwagen”, vertelt Nina verder.

Jungle Book

“Woensdag 1 juli is de grote dag. We vertrekken met de trein in twee groepen. Een in de voormiddag en een in de namiddag naar het bivakplaats ‘t Driege in Opoeteren. Met een werkgroep van vijf leidsters hebben we hard gewerkt aan maatregelen om het kamp en alle activiteiten in alle veiligheid te laten verlopen.”

“Het kamp staat dit jaar in het teken van ‘Jungle Book’. “Het wordt, zelfs met alle extra coronamaatregelen, een superspannend, cool, zot, fantastisch, schitterend kamp 2020”, besluit hoofdleidster Nina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier