Chiromeisjes Kachtem houden heuse strijkmarathon

Op de foto zittend Nette Vlieghe en Nel Theunis, rechtstaand zien we Lore Verbeke, Ine Reubens, Leonie Hannon, Giselle Cools, Margot Brulez en Camië Desmedt. © Frank Meurisse
Redactie KW

In Kachtem bereiden de aspi’s van Chiromeisjes Vivaldi zich voor op een hele dag strijken. Op zondag 12 januari gaat er een heuse strijkmarathon door in hun lokalen. Met deze actie willen ze geld inzamelen voor hun kampactiviteit van deze zomer.

“Het idee kwam er eigenlijk dankzij mijn mama”, vertelt Nette Vlieghe, één van de leidsters bij de aspi’s. Elk jaar opnieuw worden er originele manieren bedacht om geld in het laatje te brengen. Na een korte brainstormsessie thuis, kwamen er enkele mogelijkheden uit de bus. In januari houden de meisjes een heuse strijkmarathon in hun lokaal in Kachtem.

Zondag 12 januari kan iedereen zijn ongestreken was tussen 10 en 18uur komen aanmelden in de Hogestraat 8. Per mand betaal je 9 euro. “We zijn met een 10 à 11-tal leden die er de hele dag gaan strijken,” zegt Nette. Om alles administratief in goede banen te leiden, wordt er een receptie geopend. De leidsters zorgen er voor dat er niets verloren raakt. Wie van de strijkdienst gebruik maakt, kan een telefoonnummer achterlaten en zijn kledij komen ophalen na een seintje. Echter kan er ook gekozen worden om te wachten en ondertussen een fris drankje te benuttigen aan de bar. “Op zondagnamiddag zijn er sowieso activiteiten voor de andere takken. De ouders kunnen gerust gezellig blijven en ons steunen door eentje te drinken natuurlijk.”

Opbrengst

De opbrengst van de strijkmarathon en de gezellige bar gaat integraal naar de aspi’s van Chiromeisjes Vivaldi in Kachtem. Als lid bij de Chiro is dat de laatste tak waar je in zit, alvorens door te stromen naar de leiding. De Chiro vertrekt in de zomer gezamenlijk op kamp. Enkel de tiptiens en de aspi’s, de twee oudste takken, gaan ook op tweedaagse tijdens dit kamp.

“Wat we precies gaan doen met het opgebrachte geld blijft een totale verrassing”, vertelt Nette. “Toen ikzelf een aspi was, zijn we naar een karaokébar geweest bijvoorbeeld. Het kan echt van alles worden. We zijn benieuwd!” (Gwendolyne Schmetz)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier