Chiroleiding van Aalbeke doet opdrachten om kampkosten te dekken

De leiding staat per bubbel klaar om tegenprestaties te doen voor de bijdragen die ze krijgen. (foto EDB)
Redactie KW

Door de verhoogde kosten om op kamp te kunnen gaan en het wegvallen van activiteiten die geld in ‘t laatje konden brengen, engageerde de leiding zich om bijdragen te vragen voor een tegenprestatie. Het lukte al aardig om wat geld binnen te krijgen.

“Met het inschrijvingsgeld dat voor het kamp betaald wordt, komen we dit jaar niet toe”, klinkt het bij de leiding van Chiro Aalbeke. “Een bar runnen bij het binnenbrengen van de bagage en op de bezoekdag op kamp mag nu niet. Daarenboven moesten we verschillende evenementen uitstellen. De opbrengsten daarvan gebruiken we om op kamp te gaan, maar die opbrengsten vallen allemaal weg. Spelmateriaal moeten we dubbel kopen om in verschillende bubbels te kunnen gebruiken en we moeten op de kampplaats een extra sanitair blok huren want we mogen niet allemaal in het gebouw.”

Tegenprestaties

Om geld binnen te halen, wilde de leiding niet gewoon een verkoop organiseren en zocht daarom iets origineels. De leiders en leidsters laten de mensen bijdragen storten op hun rekeningnummer BE49 7384 0124 5471 en doen hiervoor tegenprestaties. Leidsters Margot Deloose, Fien Kesteloot en Marte Vanhoucke zochten opdrachtjes uit die de leiding uitvoert. Op de Facebookpagina van Chiro Aalbeke kan je de filmpjes van de geleverde prestaties mee volgen en kan je ook zien voor welke prestaties je nog je duit in het zakje kan doen.

Filmpjes op Facebook

“Wil je bijvoorbeeld dat de leiding zwerfvuil opruimt in Aalbeke, dan moeten we aan 310 euro komen. We lopen gewoon ons lijstje met tegenprestaties af naarmate er geld bijbetaald wordt.”

Deze week hadden de jongeren al 250 euro binnengehaald. Daarvoor werd er onder meer al een emmer water op iemands hoofd uitgegooid, deed de leiding 500 sit-ups, is er een dessert voor de leden tijdens het kampvuur op kamp, werd er al gezongen aan woon-zorgcentrum De Weister, sprong de leiding met hun kleren aan in het zwembad, enzovoort. De filmpjes zijn te vinden op de Facebookpagina. De Chiro hoopt om zeker 500 euro binnen te halen voor het kamp dat op 21 juli start. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier