Chirojongens Staden trekken op kamp naar het Duitse Staden

Chiro Sint-Jan viert dit jaar de 70ste verjaardag. Ter gelegenheid van die verjaardag trekken de jongens op kamp naar het Duitse Staden.

(foto JCR)

“Het idee om iets speciaals te organiseren ter gelegenheid van onze 70ste verjaardag rijpt al twee jaar”, vertelt volwassen begeleider Jan Bryon. “Uiteindelijk werd ervoor gekozen om ons kamp in het Duitse Staden te laten plaatsvinden. Ons laatste buitenlandse kamp dateert immers al uit 1996. Toen trokken we naar het Engelse Canterbury.”

“De Chiro nam contact op met de werkgroep Staden-Staden”, legt schepen Joeri Deprez (Open VLD) uit. “Uiteindelijk werd ook de vraag gesteld wat wij als gemeente konden doen ter ondersteuning. Daarop werd beslist een werkgroep op te richten waarin naast de werkgroep verbroedering Staden-Staden, de heemkring en de Chiro ook een aantal politici en mensen van het gemeentelijk personeel zetelen.”

“Elk jaar organiseren we met de Chirojongens ‘Chiro Zingt'”, weet Jan Bryon. “Er werd beslist om ‘Chiro Zingt’ ter gelegenheid van onze 70ste verjaardag op onze eerste kampdag te laten plaatsvinden. Onze eerste kampdag is meteen ook onze traditionele bezoekdag voor de ouders. Zo worden ‘Chiro Zingt’ en de bezoekdag aan elkaar gekoppeld.’

Zangfeest in Duitsland

“‘Chiro Zingt staat uiteraard ook open voor de Duitse Stadenaars. Het is de bedoeling dat ons zangfeest ‘s avonds plaatsvindt en rond 23, 24 uur afgesloten wordt. Op zondagmorgen is nog een ontbijt voorzien in het Duitse Staden. De ouders kunnen nadien rond de middag opnieuw naar huis vertrekken.”

“Via dit bezoek aan Staden Duitsland willen we ook nieuwe mensen aantrekken die zich willen inzetten voor de verbroedering tussen het Belgische en Duitse Staden”, zegt schepen Deprez nog. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.