Chiro Zilverberg maakt mondmaskers met Chirologo

Luka Cardoen en Céleste Vermeersch tonen het ontwerp van de mondmaskers die Chiro Zilverberg nu verkoopt om geld in het laatje te brengen voor hun kamp. © Stefaan Beel
Redactie KW

Om het verlies van hun Aspassionfuif te compenseren, presenteert Chiro Zilverberg de enige echte Chiromondmaskers. “De campagne staat pas online en we mogen nu al van een gigantisch succes spreken”, klinkt het tevreden.

“Normaal vond zaterdag de vijftiende editie van onze aspifuif ‘Aspassion’ plaats”, zegt Louis Demeulenaere. “We konden telkens rekenen op 600 tot 800 bezoekers. Het afblazen van die fuif was pijnlijk. Je kijkt er een volledig jaar naar uit. Maar vooral het verlies van de opbrengst is uiteraard een ferme streep door onze rekening. Een deel ging naar de activiteiten van de aspi’s en een ander deel gebruikten we voor de kampen.”

De zeventien aspi’s en hun drie leiders bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar een alternatief om toch wat geld in het laatje te krijgen voor hun Chirokamp in het Antwerpse Lint. Zo kwamen ze op het originele idee om Chiromondmaskers te verkopen. “Dat mondmaskers ook na de coronacrisis deel zullen uitmaken van onze samenleving hebben we vrijdag vernomen van de nationale Veiligheidsraad. Waarom dan niet rondlopen met een prachtig mondkapje met ons Chirologo erop”, lacht Louis.

Op die manier kunnen we met zijn allen onze Chirotrots uitstralen. Merchandise Essential zorgde voor het ontwerp en de productie. De actie is zeker een succes want één dag na de lancering van de campagne waren al 700 bestellingen binnen. Onze maskers zijn kwalitatief, herbruikbaar en wasbaar op 90 graden. Ze bestaan uit twee lagen filterende polyester, hebben een certificaat en kosten slechts vijf euro per stuk”, legt Louis uit.

“Bestellingen van onze eigen Chiroleden worden gratis aan huis geleverd. Voor andere bestellingen vragen wij een extra verzendingskost van één euro. Vanaf tien stuks valt die kost weg. Eenmaal de bestelling werd geplaatst, vragen we om het bedrag over te schrijven op BE36 0015 3520 7781 met naam, voornaam en het aantal bestelde stuks.”

Voor vragen mag je altijd mailen naar chirozilverberg@gmail.com. Je kan ze bestellen via de link https://forms.gle/rrMQHjFgvF6B34yE6

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.