Chiro Tijl sluit werkjaar af

© (Foto JM)
Redactie KW

Nu ze he bivak achter de rug hebben kan Chiro Tijl het werkjaar stilaan afsluiten. Ze doen dit op dankbare wijze met veel waardering voor Jacqueline.

Jacqueline Vandoorne, de echtgenote van wijlen Noel Delarue, wordt zowel door de ouderraad als door de leiding van Chiro Tijl beschouwd het ‘eeuwige Chirowietje’ dat jaar in, jaar uit ten dienste staat van de Ardooise Chiro.

“Jacqueline is de stille kracht achter onze Chiro, iemand die wij graag even uit de schaduw halen. Vele jaren verzet ze bergen werk gedurende het jaar. Eerst gebeurde dat aan de zijde van haar man, maar sedert zijn overlijden volhardt Jacqueline in haar inzet”, zegt Siegfried Feys.

Jacqueline zet haar garagezolder open voor het stockeren van het vele materiaal. Daar wordt alles netjes geordend en beheerd. Heeft de Chiro iets vanop de zolder nodig, dan weet Jacqueline precies waar het te vinden is. Ook andere verenigingen maken dankbaar gebruik van het materiaal om het te huren, ten voordele van de Chirowerking. En na elk bivak is het in de Oude Lichterveldsestraat als in een wassalon, want Jacqueline wast er de handdoeken en dweilen alsof het voor haarzelf is.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier