Chiro Sint-Michiel kruipt Bachtn d’Hoeve om kampmateriaal te kunnen kopen

Op zaterdagnamiddag 11 mei organiseert Chiro Sint-Michiel al voor het vierde jaar op rij het kennismakingsfeest. De eerste twee edities van Bachtn d’Hoeve vonden plaats op en rond de hoeve Vandewalle. Net als vorig jaar opteert de jeugdvereniging ervoor om het evenement te laten plaatsvinden op de terreinen, gelegen naast het jeugdcentrum.

De vierde editie van Bachtn d’Hoeve vindt ook dit jaar plaats op de terreinen gelegen naast het jeugdcentrum. © BRU

Chiro Sint-Michiel telt momenteel zo’n 220 leden die op regelmatige basis deelnemen aan activiteiten. Om ook de ouders van deze leden beter te leren kennen, opteerde de jeugdvereniging zo’n vier jaar geleden om het ouderfeest en de fuif nieuw leven in te blazen. Het nieuwe evenement Bachtn d’Hoeve is voor Chiro Sint-Michiel een heel belangrijk evenement. “Naast een bron van inkomsten, waarmee wij onder meer gedeeltelijk ons zomerkamp kunnen financieren en nieuw materiaal aankopen, biedt het evenement ons eveneens een unieke kans om de ouders en de familie van onze leden beter te leren kennen“, aldus leidster Ilke Verhaeghe.

“Tijdens de vorige editie mochten we zo’n 250 personen ontvangen op ons kennismakingsfeest dat voor de eerste maal plaatsvond op het speelplein gelegen naast het jeugdcentrum. Stiekem hopen we dat we dit jaar nog meer ouders en familieleden van onze leden mogen verwelkomen.”

Activiteiten

Het startschot wordt op zaterdag 11 mei omstreeks 14.30 uur gegeven. Naast heel wat kinderanimatie nemen ook enkele teams, die zich vooraf inschreven, het tegen elkaar op in een kubb-challenge. Volwassenen kunnen zich dan weer uitleven met de diverse caféspelen die er opgesteld staan. Tevens voorziet Chiro Sint-Michiel enkele springkastelen en een schminkstand zodat de kinderen zich zeker niet zullen vervelen.

“Ons avondprogramma wordt geopend met een barbecue”, gaat Ilke verder. “Om de sfeer er in te houden voorzien we naast een streekbierenbar omstreeks 20 uur ook een liveoptreden. Jelle Vandewiele, die leerlingenbegeleider is in Spes Nostra in Kuurne, is in zijn vrije tijd ook muzikant bij Unlock Dialogue. Daarom komt Jelle tijdens ons kennismakingsfeest de wit-gele Chirotent opfleuren met enkele nummers.”

Tweedaagse

De Keti’s grijpen dan weer dit kennismakingsfeest aan om hun tweedaagse te financieren. Vorig jaar deden ze dit nog door de verkoop van croque-monsieurs tijdens Bachtn d’Hoeve. Tijdens deze editie zullen ze frituursnacks serveren”, laat Ilke nog weten. Ploegen die willen inschrijven voor het kubbtornooi kunnen dit via lukas.degreve@hotmail.com. Inschrijven voor de barbecue op zaterdagavond kan via ilkeverhaeghe@hotmail.com. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.