Chiro sellewie maakt zich dit weekend op voor Heemfeesten in Deerlijk

De Chiro van Sellewie zorgt voor drie dagen feest met voor elk wat wils. © MVD
Redactie KW

De Chiro van Sint-Lodewijk beleeft van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september de jaarlijkse Heemfeesten. De toppers van de driedaagse zijn de Afterwork Summerbar, de Onder-de-blote-hemelfuif en het spelprogramma ‘Sellewie zonder grenzen’.

De Heemfeesten vallen dit jaar samen met BuikRock en dat ligt in jeugdmiddens nog altijd zwaar op de maag. Niet in het minst bij de gemeentelijke jeugdraad die in het voorjaar in een open brief zijn ongenoegen heeft geuit. “De Deerlijkse jeugdverenigingen houden via samenkomsten van de jeugdraad, aan de hand van een soort ongeschreven regel, onvoorwaardelijk rekening met elkaar”, stelt jeugdraadvoorzitter Tom Simoens.

Op vrijdag kan je na het werk lekker ontspannen in de gezellige zomerbar

Vijgen na Pasen

“We vermijden ten allen koste dat er overlappingen in het programma zitten. Anders ga je elkaars publiek ontnemen en stopt de kruisbestuiving onder de jeugd. Dat weten alle vrijwilligers van de Deerlijkse jeugdverenigingen. Het is een evidentie maar dat was blijkbaar niet bij iedereen het geval. BuikRock vindt plaats op een van de hoogdagen van het Deerlijkse jeugdwerk, de Heemfeesten in Sint-Lodewijk. Er werd veel te laat gevraagd om nog een oplossing te vinden, maar dat waren vijgen na Pasen. Beide evenementen waren immers al in kannen en kruiken. Of het doelpubliek van beide initiatieven wel of niet overlapt, zal pas zaterdag blijken.”

Sellewie zonder grenzen

De organisatoren van de Heemfeesten, Chiro Sellewie en de vzw Beheerraad ‘t Heem, hebben alvast voor een gevarieerd programma gezorgd. De festiviteiten starten op vrijdag 30 augustus om 17 uur met een Afterwork Summerbar. “Een initiatief dat aan de tweede uitgave toe is. Ideaal om na het werk lekker te komen ontspannen in onze gezellig ingerichte zomerbar”, stellen de organisatoren. “Een heuse wijn-, gin- en mocktailbar zorgt voor de dorst en voor de honger kan je terecht aan enkele streetfoodstandjes.”

“Het spelprogramma ‘Sellewie zonder grenzen’ staat centraal op zaterdag 31 augustus. Tijdens deze spelnamiddag voor teams met vier personen staat vanaf 13.30 uur een tiental spelen op het programma: van hoog tot laag, van passief tot avontuurlijk, van droog tot nat… Inschrijven hiervoor kan via www.chirosellewie.be. Daarna is het tijd voor muziek. Met BabyDry halen we een sympathieke djembé coverband in huis die de zomer nog even terug brengt met opzwepende ritmes en covers van populaire en overbekende nummers naar ieders smaak”, klinkt het.

“Met vocaal uitdagende nummers, knappe gitaarsolo’s en opzwepende djembé-beats nodigen ze het publiek uit om helemaal uit de bol te gaan en de dagelijkse sleur even te vergeten. Vanaf 21 uur is het tijd voor een nieuwe uitgave van de Onder de Blote Hemel-fuif op het terrein achter ‘t Heem. De toegang bedraagt 4 euro en enkele lokale dj’s zorgen voor de passende muziek.”

Heerlijke barbecue

Ook op zondag 1 september heeft de organisatie nog heel wat in petto. “Vanaf 12 uur kan je aanschuiven voor het achtste barbecuefestijn. Voor alles samen betaal je 16 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. Ons terras blijft de hele namiddag open. Mensen die niet blijven eten, kunnen gerust eentje of meer komen drinken. Na de namiddag maken we tijd voor de derde kidseditie van ‘Sellewie Zonder Grenzen’. Hiervoor moet je niet op voorhand inschrijven. We sluiten om 17 uur af met een spekkenworp voor kinderen tot 12 jaar”, besluit de organisatie. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier