Chiro Oostveld Oedelem organiseert online benefietactie ‘Schijt je rijk’

Net zoals andere jeugdbewegingen, lijdt ook Chiro Oostveld onder de coronacrisis. Ze zagen hun fuif geannuleerd worden en de begeleiders vermoeden dat ook de spaghettiavond van het voorjaar niet zal kunnen doorgaan.

Jente Moelaert, Jelle Goeminne, Brecht Van De Vijver, Kevin Stevens en Tiemen Daveloose. © AVH

De kas spijzen, dat wil de Chiro nu doen met een originele actie die wel degelijk mag doorgaan in coronaveilige omstandigheden. “Samen met enkele medeleden kwamen we op het idee om een online schijt-je-rijkactie te organiseren. Het veld van Katrien Lambrecht, die we trouwens zeer dankbaar zijn, mogen we gebruiken en delen we op in 500 hokjes. De koe die in de wei zal lopen, zal in een van die hokjes zijn behoefte doen. De deelnemer die inzette op het hokje waarin de vlaai belandt, wint een prijs van 100 euro. De acht vakjes daarrond, winnen ook prijzen, een beenhesp en dergelijke”, legt Tiemen Daveloose, leider bij Chiro Oostveld.

De deelnemers die de Chiro willen steunen, kunnen alles online volgen. Het hele schouwspel zal online te volgen zijn, want de Chiro zet een camera langs de wei die streamt naar Facebook of Youtube. Om deel te nemen, hoef je zo’n 3 euro neer te tellen. “Op die manier willen we geld inzamelen voor onze dagelijkse werking en voor ons kamp in het buitenland dat volgend jaar hopelijk kan doorgaan”, gaat Daveloose verder. Voor de oudere leden worden spelletjes georganiseerd via het internet: “Zo organiseerden we al een snapchatspel en een quiz. Voor de jongere leden gaan we nu in de volgende weken opdrachtjes opzetten, zo kunnen ook zij bezig blijven.” (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.