Chiro Mozaïek in Moorslede komt met frietjes van drive-in frituur als alternatief

Chiro Mozaïek organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 september een drive-in frituur. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Door het wegvallen van het jaarlijkse eetfestijn ‘friet met stoofvlees’ organiseert Chiro Mozaïek een afhaalfrituur nabij GC De Bunder. “Op die manier brengen we toch nog wat geld in het laatje van de vereniging”

Ieder jaar organiseert Chiro Moorslede begin september haar eetfestijn waarop je kan smullen van frietjes met stoofvlees. Het evenement is keer op keer een voltreffer. Zaal GC De Bunder loopt telkens bijna helemaal vol met mensen die de vereniging willen steunen.

“Door de coronacrisis is het niet veilig om dergelijk groot evenement te organiseren. Dat evenement is echter heel belangrijk voor de inkomsten van onze vereniging. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief”, vertelt leidster Britt Tempelaere. De leiding van de Chiro zocht naar een oplossing die toch enige gelijkenis had met hun jaarlijks evenement. Daarom werd gekozen voor een drive-in afhaalfrituur.

Ook frituursnacks

“Aan de garagezijde van GC De Bunder zullen we onze frituur opstellen. Net zoals bij een drive-in zullen de klanten bij ons terechtkunnen voor hun frietjes”, aldus mede-leider Mathias Vanhoutte. Naast lekkere frietjes bieden de jongeren ook enkele frituursnacks aan. Zo kan je ook genieten van een frikandel, kipnuggets, bitterballen, viandel of kaaskroket.”

“Voor zij die de nostalgie van het jaarlijkse evenement ‘friet met stoofvlees’ toch wat willen voelen is er een ‘Frietje Mozaïek’. Voor acht euro geniet je van een middelgroot bakje frieten en stoofvlees. Wie dorst heeft, kan een blikje aankopen.”

“Het zou mooi zijn mochten we een 200-tal eters aan onze frituur kunnen begroeten”

“De drive-in frituur is open op zaterdag 5 september van 17.30 uur tot 22 uur en op zondag 6 september van 11.30 tot 14 uur. Bestellen kan via de Facebookpagina van Chiro Mozaïek.”

“Eters kunnen hun bestelling zowel afhalen als thuis laten leveren. Een thuislevering is enkel mogelijk in Moorslede en kost 3 euro extra. “Het zou mooi zijn mochten we toch een 200-tal eters aan onze frituur kunnen begroeten”, aldus Mathias.

Ondertussen is de leiding ook volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe werkjaar. Op zondag 13 september is er de jaarlijkse startdag. Tussen 14.15 en 17.15 uur zijn alle kinderen van het eerste tot en met vijfde leerjaar meer dan welkom nabij jeugdcentrum De Vierlink voor een gezellige eerste kennismaking met de leiders.

Nieuw werkjaar

“Tijdens het kamp in Mol, waar we met een 100-tal leden aanwezig waren, werd duidelijk dat we op een veilige manier onze activiteiten kunnen organiseren. We kijken er dan ook naar uit om het nieuwe werkjaar te starten. We horen alvast dat verschillende ouders uit de gemeente interesse tonen om hun kinderen bij ons te komen laten spelen”, aldus Britt. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier