Chiro Kanjo pakt uit met zomerbar

Ook vandaag is de zomerbar nog open.©MV3 MVW
Ook vandaag is de zomerbar nog open.©MV3 MVW
Redactie KW

Chiro Kanjo Zulte organiseert dit weekend een zomerbar. Ook vandaag zal BarAspi tot 23.30 uur zomerse cocktails, frietjes en dj’s serveren in hun pop-up zomerbar, achter het gebouw op domein de Waalmeers.

Normaliter organiseert de oudste groep van de Chiro een spaghetti-avond om een centje te verdienen voor het kamp in de zomer maar binnenactiviteiten mochten nog niet plaatsvinden. “Daarom hebben we een alternatief gezocht”, zegt hoofdleidster Luka Delanghe. “We hebben wat gebrainstormd en zo zijn we op het idee van een zomerbar gekomen. Die wordt voorlopig goed ontvangen. De bar was vrijdag en zaterdag open en ook vandaag van 14 tot 23.30 uur. We zorgen voor een gezellige sfeer met veel lichtjes, versiering en wat strobalen.”

De Chiro heeft dit jaar behoorlijk wat activiteiten moeten vervangen door een alternatief. Ook de zomer van de meisjes ziet er nog niet normaal uit.

Pretpark

“Voor de Aspi’s is de zomerbar hun eindactiviteit maar voor de andere leeftijdsgroepen organiseren we normaal ook een tussentijdse activiteit op het einde van het jaar. Voor de leiding de examens induikt, gaan we meestal naar een pretpark of naar de zoo met de leden maar dat zagen we praktisch nog niet zitten toen. De pretparken gingen op 8 mei weer open en dan was er geen tijd meer om het nog georganiseerd te krijgen. Maar uitstel is geen afstel, in het najaar zullen we toch nog proberen te gaan.”

“Ons kamp in juli zal nog altijd in twee bubbels van 100 man verlopen. Dat is al handiger dan vorig jaar toen we in drie bubbels van 50 op kamp moesten maar we zullen dit even strikt opvolgen. De leden en hun leiding worden apart gehouden volgens hun leeftijdsgroepen, elk heeft zijn eigen zone op het kampterrein. Vooral voor de leiding is dit moeilijk want we vergaderen wel allemaal samen op het einde van een kampdag. Dat gaat dan ook in bubbels aan tafeltjes die ver uit elkaar staan.”

In bubbels aan tafel

”Ik ben al blij dat we het kamp nu wel op een normale manier kunnen voorbereiden. We kunnen samen vergaderen, buiten en met anderhalve meter tussen, maar dat is al een stuk handiger dan online. Ook het gewone voorbereidingswerk lukt goed en we dragen nog altijd mondmaskers. Voor het kamp zelf weten we dat er nog bijna niemand gevaccineerd zal zijn bij de leiding en bij de leden al zeker niet.”

”Daarom staat wel in het kampboekje dat we van de ouders verwachten dat ze hun kinderen wel laten testen als ze ziekteverschijnselen vertonen. We willen daar geen druk op leggen want het is ook niet verplicht van de overheid maar de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en de leden. Maar we nemen het zekere voor het onzekere: we hebben een rechtstreekse verbinding met zowel een huisarts uit Zulte als één uit de streek waar we logeren. Ik hoop vooral dat er zoveel mogelijk mensen gevaccineerd zijn tegen september zodat we nog eens een echte, grote startdag kunnen organiseren voor de Chiro”, besluit Luka. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier