Chiro Eernegem barst uit haar voegen

De coöperatieve vennootschap Cera werd vertegenwoordigd door Marc Vanlandschoot, Patrick Lagrou, Michel Van Hevel, Nicole Vergote, Jozef Pollentie en Yvan Jonckheere. Op de foto worden ze omringd door een aantal leiders van de Chiro. © (foto Coghe)
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op zaterdag 15 februari mocht de leiding van Chiro Eernegem zo’n 450 mensen verwelkomen op de jaarlijkse spaghettidag.

De opbrengst van dit eetfestijn is ten voordele van het zomerkamp.

“Dat onze jeugdbeweging goed op dreef is, bewijst het stijgend aantal leden”, weet hoofdleidster Hannah Verplancke. “We hebben dit werkjaar al 65 nieuwe inschrijvingen en tellen momenteel 243 leden. Daarmee zijn we de grootste afdeling van het gewest. Het jaar zouden we graag afsluiten met 250 leden.”

“De toename van het aantal leden zet onze infrastructuur wel wat onder druk”, vult medehoofdleidster Marthe Feys aan. “Onze huisvesting in de Veldwegel is verouderd en het materiaal is ondergebracht in het Gildhof. Dat betekent telkens opnieuw veel verhuizen. Maar we krijgen een nieuwe locatie in de Bruggestraat. Hopelijk kunnen we de gemeente overtuigen om enkele aanpassingenswerken aan het gebouw te doen, zodat we daar over voldoende ruimte beschikken. Onze nieuwe tent, geschonken door Cera, is alvast een hele verbetering.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier