Chiro Desselgem vervangt jaarlijkse ‘Reuzebarbecue’ door afhaalformule

Een archieffoto van de Ommegangsfeesten in 2019. (foto PNW)
Redactie KW

Door het verbod op grote evenementen moet Chiro Horizon Desselgem zijn jaarlijkse Ommegangsfeesten begin juli annuleren. Voor de ‘Reuzebarbecue’ op zondagmiddag voorziet de leiding wel een oplossing in de vorm van takeaway.

In normale tijden organiseert de Desselgemse Chiro begin juli zijn Ommegangsfeesten in een tent langs de Nieuwstraat. Vrijdagavond staat in het teken van de jaarlijkse fuif, op zaterdag gaat het oudersfeestje door, op zondag volgt dan de ‘Reuzebarbecue’ met ruim 500 aanwezigen en de afsluiter is er uiteindelijk op dinsdag met de seniorenhappening. Maar door de coronamaatregelen zet Chiro Horizon Desselgem zich genoodzaakt om alles te annuleren.

Colli voor twee

De leiding voorziet wel een alternatief voor de ‘Reuzebarbecue’. Die krijgt op zondag 5 juli een takeaway-versie. Vanaf komende zondag kan iedereen een barbecue-pakketje bestellen dat aan huis geleverd wordt. Voor 35 euro kan je een colli voor twee personen kopen, met daarin vlees, groentjes, aardappelen en pasta. Voor kinderen is er ook een kleiner pakket van 8 euro. Bestellen kan via www.chirodesselgem.be tot en met zondag 28 juni. Afhalen gebeurt dan op zondag 5 juli tussen 10 en 12 uur. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.