Er zijn 140.800 mondmaskers vanuit China op komst naar West-Vlaanderen. Een schenking van de Chinese vrienden van gouverneur Carl Decaluwé. "De provincie West-Vlaanderen heeft ruim 20 jaar goede contacten met de Chinese Provincie Zhejiang en haar gouverneur Yuan Jiajun", klinkt het. "Dankzij het opgebouwde netwerk van lokale verenigingen en bedrijven komen ruim 140.000 mondmaskers, waaronder N95-maskers en chirurgische maskers, naar West-Vlaanderen." De mondmaskers zullen eerstdaags verdeeld worden in de zorgsector waar de nood het hoogst is.

600.000 euro steun

Daarnaast keurde de deputatie donderdag een eerste pakket aan maatregelen en solidariteitsacties voor een bedrag van 600.000 euro goed. Zo trekt de provincie 50.000 euro uit voor bijkomende capaciteit voor de opvang van daklozen in de regio's Roeselare, Kortrijk, Brugge en Oostende. "De organisaties die hiervoor instaan hebben het momenteel extra moeilijk om 'social distancing' te waarborgen binnen hun huidige opvangcapaciteit." Een bedrag van 250.000 euro is bestemd voor het Streekfonds West-Vlaanderen (Koning Boudewijnstichting) voor de ondersteuning van woonzorgcentra en kleinschalige organisaties die strijden tegen armoede om bv. zorg-, omkaderings- en communicatienoden te lenigen.

De provincie West-Vlaanderen wil ook de projecten en mensen uit het Zuiden in deze moeilijke tijden niet in de steek. De deputatie maakt 300.000 euro vrij voor humanitaire noodhulp tijdens deze coronacrisis. Hiervan is 75.000 euro bestemd voor ondersteuning van NGO's voor hun werking in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden en 225.000 euro gaat naar organisaties die in het verleden al werden ondersteund en nu omwille van de crisis met extra uitdagingen en noden worden geconfronteerd.

Provinciebelastingen worden later geïnd

Er zullen geen herinneringen, aanmaningen en dwangschriften voor het innen van de provinciebelasting gestuurd worden voor september. Ook aanslagbiljetten voor belastingen voor gezinnen, bedrijven en tweede verblijven zullen pas aan het einde de zomer verzonden worden.

Inmiddels worden door de provincie economische relancemaatregelen onderzocht.

Er zijn 140.800 mondmaskers vanuit China op komst naar West-Vlaanderen. Een schenking van de Chinese vrienden van gouverneur Carl Decaluwé. "De provincie West-Vlaanderen heeft ruim 20 jaar goede contacten met de Chinese Provincie Zhejiang en haar gouverneur Yuan Jiajun", klinkt het. "Dankzij het opgebouwde netwerk van lokale verenigingen en bedrijven komen ruim 140.000 mondmaskers, waaronder N95-maskers en chirurgische maskers, naar West-Vlaanderen." De mondmaskers zullen eerstdaags verdeeld worden in de zorgsector waar de nood het hoogst is.Daarnaast keurde de deputatie donderdag een eerste pakket aan maatregelen en solidariteitsacties voor een bedrag van 600.000 euro goed. Zo trekt de provincie 50.000 euro uit voor bijkomende capaciteit voor de opvang van daklozen in de regio's Roeselare, Kortrijk, Brugge en Oostende. "De organisaties die hiervoor instaan hebben het momenteel extra moeilijk om 'social distancing' te waarborgen binnen hun huidige opvangcapaciteit." Een bedrag van 250.000 euro is bestemd voor het Streekfonds West-Vlaanderen (Koning Boudewijnstichting) voor de ondersteuning van woonzorgcentra en kleinschalige organisaties die strijden tegen armoede om bv. zorg-, omkaderings- en communicatienoden te lenigen.De provincie West-Vlaanderen wil ook de projecten en mensen uit het Zuiden in deze moeilijke tijden niet in de steek. De deputatie maakt 300.000 euro vrij voor humanitaire noodhulp tijdens deze coronacrisis. Hiervan is 75.000 euro bestemd voor ondersteuning van NGO's voor hun werking in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden en 225.000 euro gaat naar organisaties die in het verleden al werden ondersteund en nu omwille van de crisis met extra uitdagingen en noden worden geconfronteerd.Er zullen geen herinneringen, aanmaningen en dwangschriften voor het innen van de provinciebelasting gestuurd worden voor september. Ook aanslagbiljetten voor belastingen voor gezinnen, bedrijven en tweede verblijven zullen pas aan het einde de zomer verzonden worden.Inmiddels worden door de provincie economische relancemaatregelen onderzocht.