Chihuahua Village in Raversijde doet stof opwaaien

In de villawijk is er commotie ontstaan over de milieuvergunning om de hondenkwekerij Chihuahua Village voor tien fokteven te beheren.

(Foto BVO)

Charlotte De Valck woont met haar gezin en haar honden in de Mijterlaan. “We wonen hier al vier jaar met honden, maar pas sinds 2012 is het kweken van chihuahua’s erbij gekomen. Alles verliep rustig, tot buren begin dit jaar klaagden over lawaaioverlast van blaffende honden. Daarop kregen mijn dieren bijtbanden, maar het blaffen hield niet op.”

“Hobbykwekerij”

“Om te voldoen aan de gevraagde milieunorm kwam er een omheining rond de volledige tuin. De honden verblijven zoveel mogelijk binnen, tenzij ze buiten hun behoefte moeten doen. Ook als ik met Xienna en Rex naar de hondenschool ga, zijn er minder dieren thuis en is er dus minder lawaai. Chihuahua Village is dus allerminst een grote hondenkwekerij. Mocht kweken het belangrijkste zijn, dan waren we uitgeweken naar een industrieterrein of naar een landelijke gemeente. Mijn doel is een hobbykwekerij in een woonwijk, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de buren. In Chihuahua Village worden de honden met liefde behandeld”, aldus nog Charlotte De Valck.

Bij de Milieudienst vernemen we dat het stadsbestuur het dossier van de hondenkwekerij ten laatste op maandag 23 juni zal behandelen.

(BVO-foto BVO)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 30 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.