Chihuahua Mona met succes geopereerd: “Het was nu of nooit, anders was ze er binnen twee maanden niet meer”

Mona, de zes maanden jonge chihuahua met een hartaandoening, is maandag met succes geopereerd. “Het was nu of nooit”, zeggen haar baasjes. De opgestarte crowdfunding om de operatie te betalen bracht ondertussen al 1.700 euro van de nodige 4.000 euro op.

Cynthia Dugardin en haar dochter Ninke Duyck met Mona. Het hondje is ondertussen met succes geopereerd.© Peter Maenhoudt
Cynthia Dugardin en haar dochter Ninke Duyck met Mona. Het hondje is ondertussen met succes geopereerd.© Peter Maenhoudt

Mona kampte met een hartaandoening, maar de broodnodige operatie kost 4.000 euro. Ninke Duyck (24) en haar mama Cynthia Dugardin (52) starten daarom een crowdfunding op en deden een oproep in onze krant. Die leverde al 1.700 euro op.

De operatie kon aanvankelijk nog even uitgesteld worden tot het nodige bedrag ingezameld was, maar maandag bleek dat uitstel geen optie meer was. “Er moesten bij Mona nog wat testen uitgevoerd worden en maandag trokken we vol moed naar het dierenziekenhuis”, gaat Ninke verder. “Daar kregen we het harde verdict dat Mona zonder operatie nog amper twee maanden zou leven. Ze zou uiteindelijk overlijden aan een hartfalen.”

Dat wilden Cynthia en Ninke niet laten gebeuren. “Hoewel we het geld nog niet volledig ingezameld hadden, besloten we om Mona meteen te laten opereren”, vervolgt Cynthia. “We hebben dan wel het geld nog niet, we lossen dat wel op een of andere manier op. Mona’s leven is daarvoor te belangrijk. We hopen nu nog de rest van het geld bijeen te krijgen, zodat we de factuur van het ziekenhuis kunnen betalen.”

Weer thuis

De operatie verliep vlot. “Mona zal het redden. Na de operatie was ze wel wat zwakjes en eten wil ze voorlopig nog niet, maar dat komt wel goed. We hebben een stressvolle 48 uur achter de rug, maar zijn blij dat Mona nu lang bij ons kan blijven”, zegt Ninke. Woensdagmiddag kregen Cynthia en Ninke een telefoontje dat ze Mona mogen ophalen. Ze zal thuis verder revalideren.

Het duo lanceert nog een emotionele oproep om niet te stoppen met doneren nu Mona geopereerd is. “Mona is dan wel gered, we hebben nog niet het volledige bedrag om de factuur te betalen. We hopen dat mensen hun goed hart laten spreken en iets, hoe klein ook, doneren.”

Info over de crowdfunding vind je op de Instagrampagina ‘helplittlemona’ . Storten kan ook op het rekeningnummer BE63 0634 5877 8208 met vermelding Mona. Mocht er voldoende geld ingezameld worden, gaat de rest naar goede doelen voor dieren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.