Cheque voor ‘Boeren op een Kruispunt’

Een gelukkige directeur Riccy Focke met de cheque, samen met het bestuur van de KVLV van Steenkerke en de helpers aan de ontbijtmandjesactie. © (Foto JT)
Redactie KW

‘Boeren op een Kruispunt’ is een Vlaamse hulporganisatie die voor alle boeren en tuinders in moeilijkheden gratis hulp biedt. De organisatie, die in geheel Vlaanderen actief, is bestaat uit een zestal vaste medewerkers, negen freelance psychologen en een dertigtal vrijwilligers.

De organisatie werd in 2007 opgericht. Jaarlijks nemen meer dan honderd land- en/of tuinbouwbedrijven contact op met deze hulporganisatie. De KVLV van Steenkerke organiseert ieder jaar op Moederdag een ontbijtmandjesverkoop waarvan een deel van de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. Deze keer werd een cheque van 520 euro overhandigd aan Riccy Focke, directeur van deze hulporganisatie, die de noodzaak van de organisatie met een power-point presentatie toelichtte. ‘Boeren op een Kruispunt’ zorgt ervoor dat “boeren en tuinders in crisis” individueel geholpen worden, zowel psychosociale als bedrijfsgebonden hulp. De helpers aan de ontbijtmandjesverkoop konden genieten van een kaas- en wijnavond, aangeboden door KVLV Steenkerke.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier