Cheque van 20.000 euro voor Philip en Mia die woning zagen afbranden

Piet De Ville

Een bijzonder groot drama, het afbranden van een woning in de Stationsstraat, bracht in Sijsele een golf van solidariteit op gang die voor het getroffen echtpaar Philip Sarasyn en Mia Boeckaert zo’n 20.000 euro in het laatje bracht. “Wij hadden die enorme solidariteit nooit verwacht en zijn bijzonder dankbaar.”

Op initiatief van Tony Traen en Krystle Kerkaert kwamen dinsdagavond alle helpende handen en gulle gevers die Philip Sarasyn en Mia Boeckaert, slachtoffers van een zware woningbrand, hebben ondersteund, samen in de gelagzaal van brouwerij Viven in Sijsele.

“Als ik hier rond me kijk dan zie ik dat het vreselijk incident ook veel mensen in Sijsele heeft samengebracht. Tientallen, ja zelfs honderden mensen kwamen samen en werkten samen om Philip en Mia te ondersteunen”, zei Tony Traen van brouwerij Viven.

Het benefiet aperitiefconcert, waarbij onder meer Sijselenaar Roland Van De Velde kwam zingen, bracht 7.350 euro op. Maar er waren wel meer gulle gevers in Sijsele. Zo was er een vriendengroepje – bestaande uit Sophia Verstrynghe en haar man Didier Bourguigon, Marc Keereman, Rebecca Verplancke, Heidi Portier en Benny Stalpaert – dat honderden pannenkoeken heeft verkocht ten voordele van het getroffen echtpaar.

Deze vrienden konden dan ook een mooie cheque van maar liefst 8.000 euro schenken aan Philip en Mia. “Die 8000 euro komt niet enkel van de verkoop van pannenkoeken maar ook door de verkoop van croque monsieurs op de Winterfeesten hier in het dorp. En niet te vergeten door een mooie gift van 1.000 euro door het Marollencomité. Ook de orde van de tempeliers en de cafés en frituur deden hun duit in het zakje”, weet Sophia Verstrynghe.

(lees verder onder de foto)

De solidariteit in Sijsele voor Mia en Philip was opmerkelijk, getuige de mooie cheque.
De solidariteit in Sijsele voor Mia en Philip was opmerkelijk, getuige de mooie cheque.© Davy Coghe

Nathalie Degrande, die het getroffen koppel al jarenlang kent en verre familie is van Mia, coördineerde van in het begin zoveel mogelijk de hulpacties en plaatste ook collectebussen in de cafés en handelszaken. Dat bracht ook nog eens 3.629 euro op.

“Wij hadden die enorme solidariteit nooit verwacht en zijn die mensen echt enorm dankbaar”, zei een diep ontroerde Philip Sarazyn. Zijn vrouw Mia vult aan: “Er zijn ook een pak mensen die ons totaal niet kenden die ons een knuffel kwamen geven, die wilden helpen en dat dan ook effectief gedaan hebben. Daar waren wij diep van onder de indruk.”


Lees ook: https://kw.be/nieuws/samenleving/video-zware-brand-legt-huis-in-de-as-in-sijsele-damme/article-normal-406397.html

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.