Chefs for Charity schenken 49.600 euro aan De Lovie in Poperinge

De opbrengst van Chefs for Charity, 49.600 euro, gaat integraal naar de bouw van een nieuwe jongerencampus. © MD
Redactie KW

Voor de derde keer werd ‘Chefs for Charity’ georganiseerd, een buitengewone gastronomische beleving op het kasteeldomein De Lovie in Poperinge.

Dat gebeurde in samenwerking met gerenommeerde chefs Bert Recour (Restaurant Pegasus, Poperinge), Dries Cloet en Vincent Deceuninck (Hotelschool Ter Duinen), Stefaan Couttenye (Gasthof ‘t Hommelhof, Watou), Kris Pollentier (Restaurant Manoir Ogygia, Poperinge) en gastchefs Franky Vanderhaeghe (Hostellerie St.-Nicolas, Elverdinge) en Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox, De Panne) en Hotelschool Ter Duinen.

Zowat 355 culinaire liefhebbers genoten van de gastronomische avond, waarbij het menu samengesteld was met authentieke en lokale producten. Ook de ‘vergeten groenten’ van de Hoeve van De Lovie kwamen aan bod. Muzikanten, dansers en acteurs van Artîlerie zorgden samen met de studenten podiumtechnieken van het VTI Brugge voor een adembenemend lichtspektakel en live optredens. Achteraf kon je genieten in de bar van het kasteel in de ‘Lovie Lounge by Extremis’.

Bouw van een nieuwe jongerencampus

De opbrengst van Chefs for Charity, 49.600 euro, gaat integraal naar de bouw van een nieuwe jongerencampus. De centrale inplanting op het woonpark, op een boogscheut van BuSO-school De Pinker, biedt heel wat kansen. De nieuwe campus voor jongeren met een verstandelijke beperking omvat vier kleine groepswoningen voor acht jongeren en vier studio’s met mogelijkheid tot logeren of langdurig verblijven. Ook de dagopvang wordt geïntegreerd in dezelfde infrastructuur.

De Lovie vzw biedt ondersteuning aan kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen in de ruime Westhoek. De voorbije jaren heeft de overheid lineaire besparingen doorgevoerd zowel op de werkingsmiddelen als op de infrastructuursubsidies. De nood aan bijkomende privémiddelen is voor deze jongerencampus meer dan ooit en absoluut noodzakelijk.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier