Chefs for Charity levert 50.800 euro op voor De Lovie

Redactie KW

De vierde editie van ‘Chefs and Students for Charity’, dat plaats had in de grote feestzaal van De Lovie, bracht niet minder dan 50.800 euro op. Dat geld gaat naar de nieuw te bouwen campus voor jongeren met een verstandelijke handicap op het kasteeldomein.

“Wij zijn enorm tevreden met deze editie”, zegt Brigitte Dewulf van de dienst communicatie van De Lovie. “In samenwerking met passievolle chefs en studenten van de Hotelschool Ter Duinen werd het weer een bijzondere gastronomische beleving.”

De chefs waren dit keer: Bert Recour (restaurant Pegasus, Poperinge), Stefaan Couttenye (gasthof ‘t Hommelhof, Watou), Kris Pollentier (avondrestaurant Manoir Ogygia, Poperinge), Dries Cloet en Vincent Deceuninck (Hotelschool Ter Duinen, Koksijde), Pieter Verheyde (restaurant Terminus, Watou) en Thierry Cornelis (restaurant de Kelle, Koksijde). Gastchef 2020 was Sébastien Ververken van restaurant Vol-Ver* in Marke. Zaalmeester was Frederik Vansteenkiste van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Zij hebben samen met een warm hart hun schouders onder dit gastronomisch evenement gezet. Deze topchefs creëerden prachtige topgerechten en zij kozen volop voor authentieke en lokale streekproducten.

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van De Lovie vzw stonden de hopscheuten van het eigen hoeveproject op het menu. “Er was een fijne onmisbare samenwerking met de Hotelschool Ter Duinen en een stijlvolle en vlotte service van de studenten en leerkrachten. Zij zijn het project van de jongerencampus zeer genegen en verzorgden met de studenten van het zesde jaar Hotel Technisch en zevende jaar Gastronomie dit hele event. Ook twaalf Nederlandse studenten uit Roc De Friese Poort (Sneek, Friesland) hielpen tijdens het gastronomische diner”, aldus nog Brigitte Dewulf.

Enkele jongeren van de vzw De Lovie zorgden voor een feeërieke ontvangst. Het Trommelkorps De Volksvreugd Proven en deelnemers vanuit De Lovie zorgden met de studenten podiumtechnieken van VTI Brugge voor een uniek klank- en lichtspektakel. Het muziekensemble met begeleiders van Artîlerie, De Lovie vzw zorgden voor zalige muziek tijdens het diner.

Artîlerie, het kunstatelier van De Lovie, bestaat 20 jaar en gaf een luxebox met grafisch werk, kunstkaders en publicatie met bloemlezing uit. Er was heel wat bewondering. Ook de keramiek broodbordjes, de schaaltjes en keramische beeldjes van Het Sinterpunt vielen in de smaak.

Achteraf werd in het kasteel in de Bar Lovie Lounge by Extremis in mooi nieuw meubilair nog nagenoten bij een lokaal streekbiertje. Het feest kreeg heel wat waardering van de genodigden.

Met de bouw van een nieuwe jongerencampus wil De Lovie vzw investeren in een dynamische jongerenwerking. De centrale inplanting op het woonpark, op een boogscheut van Buso-school De Pinker, biedt heel wat kansen. De nieuwe jongerencampus omvat vier kleine groepswoningen voor acht jongeren en vier studio’s met de mogelijkheid tot logeren of langdurig verblijf. Ook de dagopvang wordt geïntegreerd in dezelfde infrastructuur.

“De voorbije jaren heeft de overheid lineaire besparingen doorgevoerd zowel op de werkingsmiddelen als op de infrastructuursubsidies. Dit jaar bedragen de besparingen 25 procent. De nood aan bijkomende private middelen is voor deze jongerencampus dus absoluut noodzakelijk”, besluit Brigitte Dewulf.

(AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier