De culinaire genen kreeg Thierry mee van zijn oma zaliger, die eerst op de zeedijk en later op de Koninklijke Baan een pension-restaurant uitbaatte. Daar hielp hij als jongetje van een jaar of acht al mee, samen met zijn broer en zus. Hij ging studeren aan het College in Oostende, maar overtuigde zijn ouders dat hij toch van een horecacarrière droomde... Die droom heeft hij helemaal waargemaakt, samen met zijn vrouw Tjörven. "We...

De culinaire genen kreeg Thierry mee van zijn oma zaliger, die eerst op de zeedijk en later op de Koninklijke Baan een pension-restaurant uitbaatte. Daar hielp hij als jongetje van een jaar of acht al mee, samen met zijn broer en zus. Hij ging studeren aan het College in Oostende, maar overtuigde zijn ouders dat hij toch van een horecacarrière droomde... Die droom heeft hij helemaal waargemaakt, samen met zijn vrouw Tjörven. "We zijn op elkaar verliefd geworden aan de 'stove'", zei Thierry onlangs nog. "Zonder mijn straffe madam zou het allemaal niet gelukt zijn..." Hij combineerde 35 jaar lang zijn job als praktijkleraar in Hotelschool Ter Duinen met zijn passie als chef in zijn eigen restaurant De Kelle. Als voorzitter van Horeca Koksijde-Oostduinkerke was hij ook een gekende figuur in zijn gemeente. Thierry was verrast maar ook trots toen Filip Claeys, de tweesterrenchef van De Jonkman in Sint-Kruis (Brugge) hem vroeg om deel te nemen aan het onderzoeksteam van de vereniging NorthSeaChef. Toen vertelde Thierry: "Ik heb met plezier het charter ondertekend. Ik ben heel graag op dit voorstel ingegaan, met eer, respect en waardering voor de vissers. De Noordzee biedt veel meer dan de duurdere vissoorten. Het verhaal om met minder bekende en toch smaakvolle vissen te werken, onderschrijf ik ten volle. Ook de waarde van bijvangst valt niet te onderschatten en vraagt om een stuk opvoeding en bewustzijn. Daaraan wil ik graag meewerken. Als ambassadeur is het onze taak om chefs, de hobbykoks en vooral consumenten aan te moedigen om mindere bekende vis, gevangen door Belgische vissers te consumeren. In mijn eigen restaurant werk ik al jaren met minder bekende vissoorten en hier komen nooit gepelde garnalen de deur in! Die pellen we altijd zelf."Ook Lokaal Bestuur Koksijde betuigt zijn deelneming bij het overlijden. "Thierry was een geboren en getogen Koksijdenaar", zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. "Hij bracht het beste van de zee naar het bord. Gastvrijheid en uitstekende kwaliteit stonden steeds voorop. Koksijde verliest een topchef, een culinair monument." Ook sterrenchef Filip Claeys reageerde emotioneel op het nieuws: