Chef Le Kok Sur Mer start zondag met Friettruck Jims

Chef Jean-Philippe Furnémont van restaurant Le Kok Sur Mer in Vlissegem opent zondag, samen met zijn vriendin Ilse en buren Mike en Stephanie, Friettruck ‘Jims’ aan de Roksem Put in Zerkegem.

© WK

Friettruck Jims wordt een klassieke frituur voor fijnproevers, met niet-alledaagse combinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frikandel speciaal met truffelmayonaise en grijze garnalen, of van een Limousinburger met gepekelde venkel en gekonfijte tomaat? “Er staan enkele specialiteiten op de kaart die ik ook in mijn restaurant gebruik. Die frikandel speciaal was een voltreffer op de laatste editie van Kok@Zee in De Haan. Op één dag hebben we er toen drieduizend van verkocht”, vertelt Jean-Philippe.

Bij de Hoge Dijken

Friettruck ‘Jims’ – de initialen van de vier buren – was een spontane ingeving. “We wonen pas sinds een jaar naast elkaar, maar er was meteen een goede klik tussen ons. Mike en ik hebben dezelfde leeftijd en zijn allebei van het ondernemende type. Bovendien vullen we elkaar mooi aan.” De buren wonen in de Duinenweg, pal naast het natuurreservaat de Hoge Dijken dat in de volksmond bekendstaat als ‘Roksem Put’. “Het is hier prachtig wandelen, maar er is anders niets in de buurt. Vanaf zondagmiddag kunnen de mensen tijdens hun wandeling of fietstocht even bij ons komen verpozen bij een warme wafel met chocolademelk, of genieten van een koffietje”, klinkt het.

Zeven dagen op zeven

Voor Jean-Philippe zelf wordt het ook een welkome bezighouding, nu zijn restaurant in Vlissegem al even gesloten is. “We doen met Le Kok Sur Mer wel takeaway, maar dat is enkel op zaterdag en zondag. De frituur zal zeven dagen op zeven open zijn en het leuke daaraan is, dat we elkaar als buren gemakkelijk even kunnen komen aflossen mocht dat nodig zijn.” De friettruck komt letterlijk voor Jean-Philippes voordeur, op zijn oprit. “Voorlopig lenen we een foodtruck van Bert Denoulet, de zaakvoerder van restaurant Tafel 10 in Ruiselede. Als het concept aanslaat, kijken we later voor een eigen wagen.”

Je kan bij Friettruck Jims ook huisgemaakte garnaalkroketjes krijgen om mee te nemen. Tot slot nog een probeertip: de spicy veggie hotdog met wasabimayonaise. Het adres is Duinenweg 1 in Zerkegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.