Chef-koks van Heuvellandse restaurants werken samen aan één menu

V.l.n.r.: de uitbaters van De Bralle Salima El Bakali en Pieter Dierickx, de uitbaters van Den Heksestoel Veerle Vandenberghe en Pieter Janssens en Kristof Wittouck en Anja Mortier van 't Hellegat. © EF
Redactie KW

Drie restaurants in Heuvelland, namelijk De Bralle (Dranouter), ‘t Hellegat (Westouter) en Den Heksestoel (Loker) gaan samenwerken en zullen drie weekenden in mei met één menu uitpakken.

Dit weekend zorgt chef Kristof Wittouck van ‘t Hellegat voor het voorgerecht, chef Pieter Janssens van Den Heksestoel voor het hoofdgerecht en chef Pieter Dierickx van De Bralle voor het dessert. Op 15 mei en 30 mei wordt die volgorde dan omgedraaid. “Iedereen kan bij élk van de drie zaken het menu bestellen en in een zaak naar keuze afhalen. Zo hoef je niet het Heuvelland rond te rijden om je menu af te halen.”

Het was Veerle Vandenberghe van Den Heksestoel die het idee lanceerde. “De vrouwen zijn vrienden geworden door de mannen. En daardoor ook zijn we geen concurrenten, maar vormen we een hechte vriendengroep. We vonden mekaar dan ook heel snel in dit voorstel.”

Heuvellandse wijn

Het menu is te bestellen voor 32 euro per persoon, aangepaste wijnen zijn te verkrijgen. “Alle drie zijn we vintage Heuvelland-ambassadeurs. We serveren dan ook graag ons menu met een flesje Heuvellandse wijn.”

De Heuvellandse restauranthouders vernamen ook de datum voor een eventuele heropening van de restaurants vanaf 8 juni. Het zou dus een Vaderdag-buiten-je-kot kunnen worden. “We hebben daar onze twijfels over en kennen ondertussen ook wel de besluiteloosheid van onze regering.”

De restauranthouders schakelden eerder bij de start van de lockdown over op takeaway. “We hebben meteen gekeken wat we wel nog konden doen en niet nagedacht over wat we niet meer konden doen. Het was in het begin wat behelpen. We zochten bijvoorbeeld naar de juiste verpakkingen tussen het kampeermateriaal van de Douve op de Zwarteberg.”

Het menu kan besteld worden via de Facebookpagina van de drie restaurants, die tevens hun eigen afhaalkaart blijven aanbieden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.