Chef-kok Vincent Florizoone bedreigt Marc Van Ranst met de dood op Facebook

Laurens Kindt

De politie van de zone Het Houtsche heeft een proces-verbaal opgesteld voor een boodschap die chef-kok Vincent Florizoone (41) uit Loppem via Facebook verspreidde. “Kan iemand Van Ranst de kogel geven met zijn bangmakerij?”, schreef de chef. “Ongepast”, vindt viroloog Van Ranst.

Het bewuste bericht dateert van zondag 3 januari. Chef-kok Vincent Florizoone, die twee keer tot beste bierkok ter wereld gekroond werd en tot voor kort in de potten roerde van Brasserie Albert in het Thermae Palace in Oostende, deelt op Facebook een artikel van ons zustermagazine Knack. Uit het stuk blijkt dat 92 procent van de coronadoden ook een onderliggende chronische ziekte had.

Dat is voldoende voor de man om te concluderen dat viroloog Marc Van Ranst de mensen met zijn communicatie voor de gek houdt. “Kan iemand Van Ranst de kogel geven met zijn bangmakerij, ge wordt bedot, media is corrupt, de staat nog corrupter”, klinkt het. Het bericht van Florizoone werd zeven keer gedeeld en 25 keer geliket.

Misplaatst

De politie van de zone Het Houtsche is ondertussen een onderzoek gestart. “De nodige stappen zijn ondernomen. Wij hebben proces-verbaal opgesteld en de betrokken persoon een uitnodiging tot verhoor overgemaakt”, klinkt het.

Viroloog Van Ranst, die al eerder te maken kreeg met bedreigingen, is weinig onder de indruk. “Dit is ongepast. Ik heb er alle begrip voor dat men het in sommige sectoren bijzonder lastig heeft en dus ook in de horeca, maar dit is er ver over. Ik ga ook graag iets gaan eten, iedereen toch? Als het weer kan, zal dat alvast niet in een restaurant zijn waar die man chef is”, reageert Van Ranst.

Ondanks herhaaldelijke pogingen bleek chef-kok Vincent Florizoone niet bereikbaar voor commentaar voor onze journalist. In een telefonische reactie aan Focus-WTV zegt de bewuste chef-kok: “Het was misplaatst. Het gebeurde in een opwelling. Ik zit al meer dan zeven maanden thuis en ik heb de heer Van Ranst een bericht gestuurd en mijn excuses aangeboden”.

Sinds vanmorgen is zijn boodschap wel offline gehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.