Chef-kok Pieter kookt op zijn dakterras

Pieter kookt nu ook op zijn dakterras. © Stefaan Beel
Redactie KW

Om zich opnieuw met volle overgave op het koken te kunnen gooien en zijn gasten op een verantwoorde manier te verwennen, opent Pieter Lauwers (46) vanaf maandag ook zijn dakterras voor zijn fijnproeverspubliek.

Na 25 jaar aan een hoog tempo horecakilometers te hebben afgehaspeld en een welgekomen sabbatjaar, heropende Pieter Lauwers begin 2017 zijn gerenommeerde restaurant onder een nieuwe naam en ander concept als ‘Pieter Kookt’.

“Eigenlijk ben ik er toen na een rustperiode van slechts negen maanden weer ingevlogen. Ik had dus nog enkele maanden te goed en die heb ik nu pas opgenomen”, lacht Pieter, die in 2015 een 14 op 20 scoorde in de culinaire gids Gault&Millau.

“In mijn tuin bezig zijn, de dieren extra aandacht geven, wat schilderen en klusjes uitvoeren waar je anders geen tijd voor hebt, waren de voorbije weken mijn voornaamste bezigheden. In tegenstelling tot mijn sabbat viel heel de wereld nu een beetje stil en waren mijn gezinsleden ook allemaal aanwezig. Dat voelde nog net iets anders. Het was vooral leuk om eens samen met de kinderen thuis te zijn.”

De voorbije maanden ervaarde hij vooral het contact met zijn klanten en het koken op zich als een gemis. “Daarnaast miste ik ook de hechte groep waarmee ik dagelijks werk. Normaal helpen hier een zevental gedreven mensen die hun job graag doen. Ze hebben net als ik de liefde voor het vak. Daarom ben ik zo blij dat we er vanaf maandag opnieuw kunnen invliegen.”

Experimenteren

“Het dakterras was vroeger louter een privéaangelegenheid. Veel aanpassingswerken hebben we niet moeten uitvoeren. De vroegere keuken werd als bar ingericht. Er is een aparte dienstingang en een trap voor de gasten. Het zal natuurlijk wel een extra inspanning vergen voor ons personeel.”

“Door dit extra terras kunnen er in de huidige bezetting zowel buiten als binnen veertig mensen plaatsnemen. We wilden hier gewoon eens mee experimenteren. Als de proefperiode meevalt, zullen we dit zeker als volwaardig deel van Pieter Kookt aanwenden. Het concept en de openingsuren blijven wel dezelfde.”

Pieter Kookt staat garant voor heerlijke gerechten uit de Frans-Belgische keuken met mogelijkheid om te lunchen of dineren op donderdag, vrijdag en zaterdag. “Aan een alternatief afhaalconcept hebben we ons de voorbije periode niet gewaagd maar als klanten vragende partij zijn, zullen we daar zeker op ingaan.”

(KK)

Reserveren kan via www.pieterkookt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier