Chauffeurs gezocht voor eerste Truckrun in Tielt ten voordele van Kinderkankerfonds

De werkgroep met Cindy en Leen Wielfaert presenteert de eerste Truckrun. © Foto LVA
Lieven Vancoillie

Een rondrit door de regio met (ex-)patiënten: de opbrengst van de eerste KKF&Co Truckrun gaat naar het Kinderkankerfonds UZ Gent. “Op alle mogelijke manieren proberen we met onze organisatie een steentje bij te dragen, want kinderen verdienen het niet dat ze tegen kanker moeten vechten”, zeggen Cindy en Leen Wielfaert. De Truckrun vindt plaats op zondag 6 mei.

Cindy en Leen Wielfaert, gesteund door heel wat enthousiaste sympathisanten, leiden KKF&Co. “Welke activiteit we ook organiseren, het Kinderkankerfonds UZ Gent komt op de eerste plaats. We kunnen gelukkig rekenen op een massa aan helpende handen, die mee hun steentje bijdragen aan het welslagen van de verschillende projecten.”

Het jaarprogramma van KKF&Co richt zich op een heel breed publiek. “We willen aan iedereen de kans geven om een bescheiden bijdrage te doen. We hebben intussen gemerkt dat alle hulp, hoe klein ook, bijdraagt tot een groot resultaat.” Alle middelen gaan naar het Kinderkankerfonds. “Met het ingezamelde geld zorgen we ervoor dat elk kind met kanker een beetje hulp krijgt.”

Tussenstop in Zwevezele

Op zondag 6 mei, met vertrek om 11 uur op het recreatiedomein Watewy, heeft voor de eerste keer een Truckrun ten voordele van het Kinderkankerfonds plaats. “Aan (ex-)kankerpatiënten wordt de kans geboden om in de cabine van een truck mee te rijden. We zijn nog op zoek naar transportfirma’s in de regio en truckchauffeurs. De rondrit duurt ongeveer twee uur met een tussenstop voor soep bij Degroote Trucks & Trailers in Zwevezele.”

Eetfestijn en animatie

Bij aankomst staat nog een eetfestijn en randanimatie klaar. De inschrijvingsprijs per vrachtwagen bedraagt 50 euro. “In die prijs is inbegrepen: rondrit, soep op de tussenstop, eten en twee drankjes na de rondrit.” Voor de (ex-)patiënten is het evenement gratis. “Per vrachtwagen waar iemand meerijdt, vragen we ook een begeleider mee. Die betaalt niet voor de rondrit en de soep op de tussenstop, maar wel voor het eten en drinken op de eindbestemming.” Claude Taelman en Maarten Claerhout verlenen hun medewerking aan dit initiatief.

Info: KKFenCo@gmail.com of 0475 28 89 37.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.