Charmezanger Jenss uit Rekkem wil scoren met allereerste single ‘Los Door De Nacht’

Redactie KW

Wordt ‘Los Door De Nacht’ de absolute sfeermaker van de komende carnavalsperiode? Als het van charmezanger Jenss afhangt wel. De Rekkemnaar heeft net zijn allereerste single uit en hoopt met het nummer muzikale potten te breken op de Vlaamse podia.

We treffen Jens Deltour in zijn bescheiden studiootje in Wevelgem, waar de 24-jarige vrijgezel sinds enkele maanden zijn intrek genomen heeft. Tijdens ons bezoek laat Ment-TV net de gloednieuwe videoclip van ‘Los Door De Nacht’ op televisiekijkend Vlaanderen los. “Het is nu afwachten hoe de kijkers op het nummer zullen reageren”, kijkt Jens hoopvol vooruit.

“De single kan gedownload worden via iTunes of Spotify. Op Youtube werd mijn videoclip in een tiental dagen 5.000 keer bekeken. En wanneer ik het nieuwe nummer zing tijdens een optreden, reageert het publiek enthousiast. ‘Los Door De Nacht’ is een aanstekelijke meezinger. De tekst blijft meteen hangen en reeds vanaf de tweede strofe zingen de mensen volop mee.”

Kamping Kitsch Club

Een jeugdige en nog onbekende Jens kreeg jaren terug van de organisatoren van Kamping Kitsch Club de kans om op de hoogdag van de foute muziek een liedje te zingen voor 15.000 mensen. Een welgemikte cover van Christoffs versie van ‘Sweet Caroline’, gecombineerd met Jens’ ontwapenende flair op het podium, volstond om de wei een onvergetelijk polonaisedelirium te bezorgen. Sindsdien is charmezanger Jenss jaarlijks een vaste waarde op de affiche van Kamping Kitsch Club.

De kick als een feestzaal uit de bol gaat, is niet te beschrijven

In 2018 trokken zijn podiumprestaties de aandacht van polonaisekoning Steve Tielens, gelegenheidspresentator op het festival van de kitsch. “Hij stelde me voor om een eigen origineel nummer in te zingen. De tekst en de muziek zijn van de hand van producer Elias Smekens, voormalig Q-Music- en MNM-presentator. Een professionele videoclip werd opgenomen in café-bistro Balthasar in Kortrijk. De feestende jongeren in de clip zijn allemaal vrienden van mij. Een opmerkelijke bijrol is weggelegd voor acteur Leo Madder, die velen nog zullen kennen van zijn rol als dokter Gijsbrecht in de ziekenhuisserie Spoed.”

Album met eigen nummers

Na een weekend op allerlei podia ruilt schlagerzanger Jenss zijn showkostuum in voor een werkoverall. Een werkweek lang is hij dan druk in de weer als zelfstandig hoefsmid, veedrijver of vrachtwagen- en tractorbestuurder bij de firma Lavaert. “Ik doe die jobs allemaal dolgraag, maar tegelijk is het mijn droom om ooit van mijn muzikale hobby mijn beroep te kunnen maken. De kick die je beleeft wanneer een feesttent volledig uit de bol gaat zoals tijdens het Oktoberfest in Wevelgem, is onbeschrijfelijk. Bovendien is het schlagergenre bij de jeugd opnieuw erg populair.”

Intussen smeedt Jens al volop plannen voor twee nieuwe singles, die later dit jaar moeten verschijnen. “Begin volgend jaar hoop ik een album uit te brengen met een vijftal eigen nummers. Covers als ‘Sweet Caroline’ of ‘Laat De Zon In Je Hart’ staan tijdens een optreden garant voor sfeer, maar ik wil ook graag eigen ambiancenummers brengen. Een slow zie ik mezelf niet gauw zingen. Ik ben een man die liever leute en ambiance maakt.”

(Carlos Berghman)

Je kan de videoclip van ‘Los Door De Nacht’ bekijken op Facebookpagina Charmezanger Jenss.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.