https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Charmezanger Jenss boekt succes met nieuwe single ‘Coronaise’

Charmezanger Jenss oogt nu al veel succes met zijn nieuwe nummer Coronaise.© xcom
Charmezanger Jenss oogt nu al veel succes met zijn nieuwe nummer Coronaise.© xcom
Redactie KW

Het waren ook harde tijden voor charmezanger Jenss, artiestennaam van Rekemse Jens Deltour (25) , die vorig jaar liefst 120 optredens aan zijn neus zag voorbijgaan. “Ik heb niet stilgezeten. Naast de voorbereiding van mijn eerste album kwam mijn derde single Coronaise uit net voor de opening van de horeca.”

Charmezanger Jenss moest dan wel 120 optredens verspreid over het Vlaamse land annuleren, toch is hij financieel nog niet afhankelijk van zijn zangtalent.

“Ik werk nog bij grondwerken en containerdienst Lavaert in Rekkem en ben hoefsmid in bijberoep. Toch zat ik als lokale charmezanger niet stil. Het eerste resultaat is mijn nieuwe single Coronaise , een woordspeling van polonaise en corona”, vertelt de guitige Rekkemnaar Jens Deltour.

“Ik heb mijn bekendheid vooral te danken aan Kamping Kitsch in 2018”

Het lied kent meteen succes en is nu al een meezinger. “Dat belooft, ik merk dat de eerste optredens vanaf juli binnenlopen en daar ben ik heel blij mee. De tekst gaat natuurlijk over hoe we ons hebben aangepast sinds de coronacrisis, maar zelf heb ik die niet geschreven.”

Direct verkocht

“Een collega-zanger, Steve Tielens, speelde mij de tekst door. Hij vond het op mijn lijf geschreven”, lacht Jens.

Het is de producer van Steve Tielens, Bart Claus uit Limburg, die het lied heeft geschreven. “Ik ben naar Limburg gereden om het lied in te zingen en ik wist meteen dat dit wel een hit kon worden. Bijgevolg was ik direct verkocht. Samen met de zoon van Bart Claus heb ik een videoclip gemaakt. Dat gebeurde in Bar Lionel in Wevelgem. De zaakvoerder Arthur Depoortere figureert, samen met zijn moeder Veronique Vermander van eetcafé ‘t Leeuwke en heel wat vrienden. Op één dag is de clip ingeblikt en die is nu al te bekijken en te beluisteren via alle kanalen zoals Youtube, Spotify, iMusic …”

Eerste album

Maxime Declercq, organisator van onder meer Oktoberfest Wevelgem is een van de eerste organisatoren die charmezanger Jenss al geboekt heeft voor een paardenevent begin juli.

“Ik heb ook al wat trouwfeesten op het programma. Dankzij de media-aandacht wordt Coronaise een hit”, glundert de jonge charmezanger.

Ondertussen zat Jenss niet stil het voorbije jaar. Hij heeft al drie singles uit, maar verzamelde ook andere nummers voor een eerste album dat rond de jaarwisseling zal uitkomen.

“Ik heb mijn bekendheid vooral te danken aan Kamping Kitsch in 2018. Daarvoor zong ik vooral op verjaardagsfeestjes, maar sinds 2019 steeg het aantal boekingen fors. Ik hoop op een dag voltijds van mijn zangtalenten te leven. Ondertussen volg ik al een tijdje stem- en zangoefeningen bij een coach. Als West-Vlaming moet ik natuurlijk te begrijpen zijn in Antwerpen ook”, besluit de beloftevolle zanger. (XC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.