Charlotte Quaghebeur wint fotowedstrijd Carte Blanche in Jabbeke

Schepen Frank Casteleyn reikte de prijzen uit. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Schepen Frank Casteleyn reikte de prijzen uit. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De fotowedstrijd Carte Blanche, georganiseerd door Café Cultuur, was een succes. Meer dan honderd foto’s met ‘Jabbeke’ als onderwerp werden ingediend. De prijs voor de mooiste foto gaat uiteindelijk naar Charlotte Quaghebeur.

“Tijdens de lockdown zochten we naar een activiteit om mensen meer naar buiten te lokken. We dachten aan een soort bezigheidstherapie. Door de strenge maatregelen moesten we onze contacten beperken. Zo ging de bal aan het rollen en kwamen we op het idee van een wedstrijd waarbij je op een creatieve manier foto’s maakt en ermee naar buiten komt”, zegt Natalie Titeca. “Daar heb je niemand voor nodig hebt, enkel een camera of een goeie smartphone. Carte Blanche werd de naam, maar ook het thema van de wedstrijd. Topics zoals architectuur, landschappen, monumenten, portretten, interieur, zonsondergang en dergelijke mochten aan bod komen. De foto’s moesten genomen worden op grondgebied Jabbeke en zowel jong als oud kon deelnemen.”

Moeilijke keuze

Meer dan honderd foto’s werden ingediend. Stijn Vandermeersch uit Houtave wint de publieksprijs met een foto van de Stalhilse vaart. “Maar daarnaast was er een juryprijs. Het was een aartsmoeilijke keuze voor juryleden Jan Baillieu, Kerstin Vandromme en Henk Rogiers door de sterke beelden. Er is duidelijk heel veel talent in onze regio.”

De eerste prijs gaat naar Charlotte Quaghebeur met een beeld van bevroren ochtenddauw op een struik langs de Legeweg in Varsenare. Emanuela Segers werd tweede met een zonsondergang in de Zomerweg. Manu Van Daele staat op de laagste podiumplaats met een beeld van het Landspeed Record-monument in Jabbeke. (PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten