Charlotte ontwerpt korset van wc-papier

Charlotte in haar corset van toiletpapier. "Geen naald of draad kwam er aan te pas, maar het is toch opmerkelijk stevig en flexibel." (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De nummer één op het lijstje van hamsteraars en woekerprijzen op het internet: in deze coronatijden is wc-papier zowat het meest kostbare goed. Uit die waardevolle grondstof vervaardigde Charlotte een heus en gedetailleerd korset. “Nu weet ik het: drie lagen, dat is het beste”, lacht de Brugse.

The Queen of The Toilet. Zo noemt Charlotte (34) zich nu. De voorbije quarantaineweken ging ze aan de slag met uitsluitend toiletpapier, tape en lijm om er een heus en heel gedetailleerd korset met de nodige accessoires van te maken. Geen naald of draad kwam eraan te pas, maar het is toch opmerkelijk stevig en flexibel. “Verschillende soorten diktes en motiefjes – krulletjes, bloemetjes… – zijn gebruikt”, vertelt ze. “Nu weet ik het zeker: drie lagen, dat is het beste. (lacht) Ongeveer een maand ben ik ermee bezig geweest, omdat ik nog nooit enig kledingstuk had gemaakt. Een opleiding voor lingerie of korsetterie? Nooit gevolgd. Alles gebeurde puur à l’improviste, met hier en daar wat opzoekwerk op het internet. Het enige voordeel: ik heb nog een hele stock toiletpapier liggen. Tja, één wc-rol kan je niet kopen, hé.” (lacht)

Al mijn gasten kunnen een selfie nemen en die foto in mijn toilet hangen.

Polaroids

Neen, tussen de vele hamsteraars zat ze de voorbije weken niet. “Het idee had ik al vóór de coronacrisis”, vertelt ze. “Mijn appartement probeer ik op een creatieve manier in te richten. Zo hangt er in mijn toilet een metalen rek, met daaraan foto’s van beroemdheden die in het kleinste kamertje zitten. Allemaal afgedrukt op Polaroid-formaat. Mijn Polaroid-toestel ligt er in een bakje naast, en alle gasten kunnen een selfie nemen en die erbij hangen. Ja, een toiletbezoek duurt bij mij iets langer dan normaal. (lacht) Zelf ben ik model in bijberoep en ik wilde ook mezelf in het toilet hangen. Toen kwam het idee om het toilet als een troon te zien, waarbij ik de Queen of The Toilet ben.” (lacht)

Karakterkop

Die creativiteit: het is typerend voor haar modellenwerk. “Als Miss Metal 2011 ben ik altijd in het metalcircuit blijven meedraaien”, zegt ze. “Via-via werd me gevraagd om op te treden op het Alcatraz-festival in Kortrijk. Toen is de bal aan het rollen gegaan. Mensen begonnen me alsmaar vaker aan te spreken om foto’s van me te nemen. Mainstream opdrachten doe ik niet graag, het liefst zit er een speciale, creatieve toets aan de opdracht. Mijn creativiteit, flexibiliteit – zowel letterlijk als figuurlijk – als mijn karakterkop zijn mijn sterktes“, lacht Charlotte, die twee jaar geleden koos voor een korte coupe. “Een fotograaf vroeg me of ik ook volledig kaal wil gaan. Dat zal ik doen, maar dan wel wanneer ik even vakantie heb op mijn werk.”

Ik hou mijn modellenwerk en mijn werk als financieel adviseur strikt gescheiden.

Financieel adviseur

Haar modellenwerk en haar fulltime werk als financieel adviseur bij een bank wil ze strikt gescheiden houden. “Zolang alles netjes blijft, heeft mijn werkgever er niets op tegen. Ik zit in een bepaalde functie en houd daar zeker rekening mee. Voor mij is het ook geen enkel probleem om bijvoorbeeld ook mijn tatoeages te bedekken tijdens het werk. Ik doe mijn job supergraag en je hebt toch genoeg vrije tijd waarin je je eigen ding kan doen? Weinig klanten weten dat ik ook model ben. Ik loop er ook niet mee te koop. Dat heeft geen enkele meerwaarde voor mijn job.”

Digitale shoot

Door de coronacrisis zijn zowat alle shoots en modellenopdrachten – Charlotte is ook model aan de Brugse kunstacademie – geannuleerd. “De voorbije weken heb ik een ‘digitale shoot’ geprobeerd”, zegt ze. “In mijn appartement zorg ik dan voor de juiste verlichting, volgens de aanwijzingen van de fotograaf. Dan poseer ik tijdens de videochat en neemt de fotograaf printscreens. Binnenkort heb ik nog zo’n opdracht, waarbij de fotograaf het scherm zal fotograferen. Het is zoeken… Eén voordeel: veel mensen zitten thuis en het is op dit moment zeer boeiend om connecties te maken en projecten op poten te zetten. Een piste die ik wil inslaan is om nog vaker met muziekgroepen samen te werken voor hun artwork. Dit is ook het ideale moment om aan zelfreflectie te doen, naast het ontwerpen van een korset.” (lacht)


Meer info: @miss_c_pole op Facebook en Instagram