Charlotte Geerolf – zelf single – organiseert Cupido-avond ‘In De Oude Sint-Pieter’

© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Ze is zelf single, dus heeft ze recht van spreken. Charlotte Geerolf is al acht jaar het gezicht van ‘In De Oude Sint-Pieter’ en sinds enkele jaren organiseert ze ter gelegenheid van Valentijn een Cupido-avond voor wie alleen is. “Ja, er zijn hier op die avonden al koppels gevormd.”

Etalages verraden al dat het binnenkort Valentijn is en op woensdagavond 12 februari kunnen singles op zoek gaan naar een match in sfeer- en eetcafé In De Oude Sint-Pieter. Charlotte Geerolf is de initiatiefneemster.

Hoe is dat ontstaan?

“Sinds 2,5 jaar zijn we zeven op zeven open, maar daarvoor waren we op maandag en dinsdag gesloten. En toen is de idee ontstaan om op een van die sluitingsavonden iets te doen voor singles. Ondertussen hebben we dus geen sluitingsdag meer, maar krijgen singles het café dus een avond voor hen alleen.”

Hoe ziet het concept er uit?

“We laten maximaal 100 singles toe om het comfortabel voor iedereen te houden. Het zijn ook niet altijd 50 vrouwen en 50 mannen. Maar ook holebi’s zijn hier welkom. We ontruimen het bovenste gedeelte van ons café, werken met staande tafels en voorzien een dansvloer en goede muziek. Wie inschrijft, betaalt 20 euro voor het tapasbuffet en een leuke avond.”

“Een vrouw die ‘s avonds lang moet werken: daar knapt een man op af”

Dus die avond komt er niemand anders in?

“Nee, ik zit vooraan het café met een lijst van iedereen die is ingeschreven. Iedereen krijgt een nummertje opgespeld. Alle deelnemers hebben bij mij ook hun mailadres achtergelaten. De avond zelf kun je gaan en staan waar je wil, maar het is praktisch onmogelijk om met iedereen te praten. En het is soms ook niet evident je in een conversatie te gaan mengen als een persoon met wie je een babbeltje wil slaan, al druk gesolliciteerd wordt. En ook niet iedereen legt even vlot contact met een ander. Maar daarvoor heb ik dus een oplossing: de matchbox. Tijdens de avond kun je aanduiden wie je wel ziet zitten, dat op een briefje schrijven en in de matchbox deponeren. Dat mogen ook meerdere personen zijn, omdat je vaak niet te de tijd hebt gehad om tegen iedereen te praten. Als nummer 14 zegt dat hij nummertjes 24 en 33 wel beter zou willen leren kennen, dan krijgt hij de naam, de geboortedatum en het mailadres, van die personen. Maar ook nummers 24 en 33 krijgen de melding met mailadres dat nummer 14 hen ‘geliket’ heeft. Wat er daarna gebeurt, is aan de mensen zelf, maar iedereen kan natuurlijk meteen ook aangeven niet geïnteresseerd te zijn. Het gebeurt ook dat mensen ondertussen al in een andere relatie zitten. Want geloof me vrij: er wordt vrij snel gewisseld.”

Charlotte Geerolf opent op 12 februari enkel de de deuren voor singles. (foto Frank)
Charlotte Geerolf opent op 12 februari enkel de de deuren voor singles. (foto Frank)© Frank Meurisse

Je bent zelf single. Speelt dat mee?

“Ik werk die avond (lacht). Het is natuurlijk niet altijd makkelijk voor singles, zeker niet op avonden als Valentijn. Maar we zijn met steeds meer. Zelf heb ik nog een goed contact met mijn ex, hij werkt hier nog in de zaak. Maar voor een vrouw in de horeca is het ook niet makkelijk. Dat is maatschappelijk zo gegroeid. Veel mannen hebben niet graag dat je ‘s avonds werkt en dat er zeker dan nog een hoofdzakelijk mannelijk publiek aan de andere kant van de toog zit. Dan steekt al snel de jaloezie op.”

Komen er ook mensen jaarlijks naar de ‘singles night’ terug?

“Ja, er zijn zeker diehards die ieder jaar opnieuw intekenen. Ons publiek is grotendeels 40 plus, maar iedereen is welkom. Er zijn hier al koppels gevormd en die mensen komen dan graag eens als koppel terug naar de plaats waar ze elkaar hebben leren kennen.”

Het ‘Pietersstraatje’ draait als nooit tevoren. Hoe is het met de Izegemse horeca?

“Voor de collega’s van de markt kan ik niet spreken, maar hier in ons straatje gaat het goed. Voordeel is dat we elkaar ook wat gunnen, we vullen elkaar aan. En weet je: eigenlijk leef ik hier wat als een kluizenaar In De Oude Sint-Pieter. We zijn zeven dagen op zeven open en als ik iets ga drinken dan is het bij mijn buurman Nico van ‘t Doolkruydt.”

Maar ondertussen blijft je eetcafé in de wijde omgeving bekend om je spaghettisaus!

“We zijn hier zowat een spaghettifabriek. Vroeger maakte ik in topweken 40kg per dag, nu is dat al het dubbele. Maar het geeft aan dat het hier goed draait. Zeker ook in de zomermaanden, dan is het ook op ons terras volle bak.”

Je hield ook een restaurant open?

“Tafel 14 in Roeselare, ik ben daar zowat in de zaak van de ouders van mijn ex (De Gondel, red.) gerold. Goed voor 13 jaar restaurant en acht jaar café. Ik heb ooit gezegd dat ik nog eens in het buitenland aan de slag wil en dat zal er nog niet meteen hoor misschien wel eens van komen. Ik ga nu graag op reis, ook vaak met mijn ouders. Als ik 13 jaar café hou, zal ik 50 zijn. Misschien het moment voor nog een ultieme switch.”

Van wat kan jij genieten?

“Ik ben een foodie. Ik eet graag en kook ook graag. Ik volg daarbij niet echt recepten, ik zoek mijn eigen weg. Ik schilder graag en doe dat vooral ‘s nachts, maar gezien ik ‘s nachts moet werken…”

Inschrijven via charlotte@geerolf.be of 0476 25 13 05

Wie is Charlotte Geerolf

Privé

Charlotte Geerolf is 45 jaar en groeide op in Tielt. Ze is momenteel alleenstaand.

Opleiding en loopbaan

Ze studeerde af als regentes plastische opvoeding. Ze was al lang in de horeca actief en nam met haar ex-man destijds de zaak van zijn ouders over en herdoopten die tot Tafel 14. Nu is ze sinds acht jaar de dame achter ‘In De Oude Sint-Pieter’.

Vrije tijd

Ze houdt van eten, van schilderen, van uitslapen en in de winter zoekt ze ook graag eens de zon op.