Charles Rabaey en Regina De Fruyt vierden 65 jaar huwelijk in Ruiselede

(foto WV)
Redactie KW

Charles Rabaey en Regina (Regine in de volksmond) De Fruyt huwden op 28 december 1954. Ze leerden elkaar kennen in het Gentse Kuipke.

Charles was in die tijd postbode en wielrenner bij de liefhebbers en diende dus regelmatig aan te treden op de wielersportbaan. Regine was vurig wielerfan en mocht regelmatig mee met vader naar de wielerwedstrijden op de piste. Vader nam plaats op de hoogste zitplaatsen en Regine dwarrelde graag rond op het middenplein. Daar kwam ze haar toekomstige partner na zijn overwinning tegen. Hij vroeg haar mee op een etentje en toen sloeg de vlam over. Lang heeft de verlovingsperiode niet geduurd Op 28 december traden de jongelingen in het huwelijk en ze gingen wonen in Wingene. Daarna verhuisden ze naar de Bruggestraat in Ruiselede waar Regine een winkeltje opende. Charles werd postbode in het Ruiseleeds postkantoor. In 1973 verhuisden ze naar de Pontstraat in Ruiselede, waar ze nu nog wonen.

In 1960 nam Charles deel aan de Olympische wielerwedstrijden op de nieuwe wielerpiste in Rome. Charles behaalde tijdens zijn sportieve loopbaan talrijke overwinningen en bloementuilen waarmee hij zijn echtgenote en kinderen gelukkig maakte. “Het was een mooie tijd waar we graag aan terugdenken”, zegt Regine. Dankzij zijn wielerloopbaan kon Charles veel buitenlandse reizen maken, maar hij was steeds gelukkig terug naar huis te kunnen komen.

Het gezin werd gezegend met twee lieve dochters. Martine is getrouwd met Robert Delva en Anne huwde met Lucas Hervé. Er is één kleinkind. In 1989 gingen Charles en Regine op rust. Om de vrije tijd te vullen, verzorgt Charles dagelijks zijn duiven maar aan vliegwedstrijden nemen ze niet meer deel.

“Daarvoor heb ik te weinig tijd en ben ik graag bij mijn echtgenote, die minder mobiel is. Destijds genoten we samen van een reisje naar het buitenland, onder meer Barcelona, Boedapest en Rusland. Nu genieten we van een wandeling om en rond de kerktoren.”

Naar aanleiding van hun huwelijksverjaardag werden de jubilarissen en de kinderen door het gemeentebestuur ontvangen. Het briljanten koppel mocht een medaille van het koninklijk hof en een bloementuil in ontvangst nemen. Daarna werd het glas geheven op de goede gezondheid en de komende jaren. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier