Chaplin tijdelijk thuis in Sint-Elooi

JH Chaplin verhuist naar zaal St-Elooi SEW Thomas Ghesquiere, Nele Demets, Bert Sohier en burgemeester Bart Dochy. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
JH Chaplin verhuist naar zaal St-Elooi SEW Thomas Ghesquiere, Nele Demets, Bert Sohier en burgemeester Bart Dochy. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

Het jeugdhuis Chaplin verhuist voor een jaar van de Gullegemsestraat naar zaal Sint-Elooi, in het centrum van de gemeente. Het huidige jeugdhuis wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuwbouw voor Chaplin en het paardenkoerscomité. Het bestuur heeft er alvast veel zin in.

Het bestuur van jeugdhuis Chaplin maakt van de eindejaarsperiode gebruik om al het materiaal uit het gebouw langs de Gullegemsestraat te verhuizen naar zaal Sint-Elooi, vlak achter de kerk van Sint-Eloois-Winkel. Het gemeentebestuur hoopt dit voorjaar te starten met een van de grootste projecten van 2021: de afbraak van het huidige jeugdhuis en de bouw van een nieuwe thuis voor zowel Chaplin als het paardenkoerscomité.

Masterplan

Het gemeentebestuur ging op zoek naar een plaats waar de jongeren een onderkomen kunnen vinden tot het project volledig is afgewerkt. “Met de gemeente gaan we zaal Sint-Elooi huren voor het jeugdhuis. De zaal werd vroeger heel vaak gebruikt. Het voorbije jaar was het hier wat kalmer, maar onder andere de muziekacademie kwam hier nog over de vloer”, zegt burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

Zaal Sint-Elooi gaat in de toekomst tegen de vlakte. De site is opgenomen in het nieuwe masterplan ‘Hof van Eloy’ voor het centrum van Sint-Eloois-Winkel. Dat plan voorziet onder andere de bouw van een zestigtal nieuwe appartementen, een dertigtal woningen, een veertigtal assistentiewoningen en ruimte voor winkels en horeca.

Bij jeugdhuis Chaplin is men blij dat er een alternatief gevonden is om de periode van de werkzaamheden aan de nieuwbouw in de Gullegemsestraat te overbruggen. “Zaal Sint-Elooi kennen we eigenlijk goed. Heel veel van onze leden hebben hier bijvoorbeeld hun ‘Sweet 16’ of ‘Sweet 18’ gevierd. De komende periode zullen we het hier zo gezellig mogelijk proberen in te richten. Ook voor ons is het natuurlijk nog heel onduidelijk wanneer we hier voor het eerst iets mogen organiseren”, aldus voorzitter Thomas Ghesquiere.

Het gemeentebestuur had graag nog de buurt geïnformeerd over het tijdelijke onderkomen van het jeugdhuis in zaal Sint-Elooi. “Door de huidige coronamaatregelen is dat moeilijk. We hopen dat de jongeren zich hier goed zullen gedragen en dat ze rekening houden met de buren. In de Gullegemsestraat waren er nooit problemen en ik ben ervan overtuigd dat dit nu ook niet anders zal zijn”, aldus burgemeester Dochy.

Bierpakketten

Het Ledegemse jeugdhuis zag dit jaar verschillende activiteiten afgelast. “Geen Herderkensbal, weinig tot geen activiteiten in ons lokaal… Daarom besloten we op het einde van het jaar een bierpakkettenverkoop te organiseren”, aldus voorzitter Thomas Ghesquiere. “Op die manier brengen we toch nog wat geld in het laatje en kunnen we straks weer leuke activiteiten organiseren voor de plaatselijke jeugd.”

Aanstaande zondag 3 januari organiseert het jeugdhuis ook een bierwandeling. Meer informatie omtrent het evenement is te vinden via de Facebookpagina van Jeugdhuis Chaplin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier