Chanelle Segers doet gooi naar kroontje van Miss Benelux Beauty

Chanelle Segers: "Ik hoop mijn onzekerheid te overwinnen en mijn perfectionisme wat te temperen." (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Eind juni 2020 doet Chanelle Segers (19) een gooi naar het kroontje van Miss Benelux Beauty, de opvolger van de Miss Batjesprinsesverkiezing. Ze hoopt hiermee haar zelfvertrouwen een boost te geven.

Chanelle is de dochter van Davy Segers en Severine Santy en volgt aan de Gentse Arteveldehogeschool de Bacheloropleiding Mondzorg. “Paardrijden is sinds mijn zesde een echte passie geworden”, vertelt deze spontane meid, die haar middelbaar in Barnum doorbracht en in het weekend bij tapasbar B’Artiste een centje bijverdient. Ze omschrijft zichzelf als heel sociaal, behulpzaam en ambitieus.

“Sinds mijn twaalfde rij ik elke week een drietal keer paard. Daarnaast ga ik graag lopen. Mijn lichaam vind ik één van mijn sterkste eigenschappen en daar wil ik bewust goed zorg voor dragen. Ik let ook wel op mijn voeding. In het verleden nam ik deel aan stratenlopen zoals Dwars door de Mandel en P(ark)ours in Oekene waar ik regelmatig in de top drie liep. Daar zal ik waarschijnlijk wel wat aanleg voor hebben. Een atletiekclub viel niet echt te combineren met mijn studies”, bekent Chanelle. “Daarnaast hou ik ook van babbelen. Ze noemen mij niet voor niets een babbelgatje. Van nature ben ik stressgevoelig en een eerder onzeker type, al denken veel mensen het omgekeerde. Daarom heb ik lang getwijfeld om deel te nemen. Uiteindelijk heeft de laatste winnares van Miss Batjes, Luna Timmeman, mij over de streep getrokken. Ik hoop mijn onzekerheid te overwinnen en mijn perfectionisme wat te temperen.”

Goede doelen

Eén van de drie castings vond plaats in Hotel Mercure. “Voor mij is deze verkiezing echt een uitdaging. Een avontuur met hopelijk tal van nieuwe vriendschappen en ervaringen. Sponsors binnenhalen is voor mij al een grote uitdaging maar dat hoort er natuurlijk bij. Daarnaast zetten we ons in voor goede doelen. Dat vind ik één van de leukste dingen. Ik steun ‘t Ferm, een Ledegemse boerderij waar volwassenen met een beperking meehelpen bij de zorg voor dieren en huishoudelijk werk verrichten. Ik ben namelijk zelf ook graag actief op de boerderij. Samen met de andere kandidates steunen we P’tit Papillon, een vzw die opgericht werd na het overlijden van de kleine Loïc Depoortere. Met de andere kandidates heb ik nog niet echt kunnen kennismaken. Als ik ergens aan deelneem, is het om te winnen en als ik win zou ik er de komende jaren graag iets positiefs mee doen.”

Momenteel is Chanelle zich volop aan het voorbereiden op haar tussentijdse examens. De finale van Miss Benelux Beauty vindt op 28 juni 2020 plaats in Plopsaland De Panne. Je kunt deze spraakwaterval volgen en steunen via Instagram of haar Facebookpagina ‘Finaliste 08 Miss Benelux Beauty ’20/’21: Chanelle Segers’ (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier