Chanel (12) wint fotoshoot in Gran Canaria: “Dit opent mogelijkheden voor de toekomst”

Chanel Lotoi poseert even met de outfit waarmee ze de fotoprijs won. (foto XC)
Xavier Coppens

Ze is amper 12 jaar oud, maar toch mag Chanel Lotoi in de krokusvakantie naar het Spaanse eiland Gran Canaria afreizen voor haar allereerste fotoshoot. Ze won namelijk de fotowedstrijd van Top Model Belgium Kids.

De finale van Top Model Belgium Kids vond plaats in Bergen. “Op het podium moest ik twee keer defileren en een jury voelde mij aan de tand tijdens een interview. Ik had er een goed gevoel bij, maar werd niet verkozen door de jury. Ik was ontgoocheld”, geeft Chanel Lotoi toe.

“Toen ze een eerste keer op het podium moest, was ze erg nerveus. Dat kon ik zo aan haar zien, maar een tweede keer ging het prima. Ze deed het uiteindelijk wel goed, want ze eindigde in de top vijf”, getuigt haar mama Nathalie Lotoi.

In totaal namen een vijftigtal kandidaten deel per categorie, goed voor 200 finalisten. “Er was ook de sms-wedstrijd, maar ik kon aan de tussenstand vrij snel zien dat ik die ook niet zou winnen. En dus ging mijn droom aan diggelen”, aldus Chanel.

Mooiste foto

Gelukkig was er ook een fotowedstrijd, maar daar hadden Chanel en haar moeder niet meteen rekening mee gehouden. “Ik kreeg twee dagen na de wedstrijd een mail met het goede nieuws. Chanel had enkele foto’s ingestuurd en volgens de jury was een van haar foto’s de mooiste onder alle deelnemers. De winnaar van de fotowedstrijd mag samen met de andere winnaars op reis naar Gran Canaria. Dat hadden we niet meer gedacht”, glundert mama Nathalie.

Moeder en dochter gaan in de krokusvakantie samen op vakantie naar de zon. “Slechts een dag is voorbehouden voor een fotoshoot. De andere dagen (ze winnen een reis van zeven nachten, red.) zullen we genieten van het eiland.”

Marketingbedrijven

Enkele marketingbedrijven hebben Chanel ondertussen al benaderd. “Dat opent mogelijkheden voor fotoshoots in de toekomst. Heel wat kledingzaken werken met jonge modellen voor hun folders. Dat zie ik helemaal zitten. Een fotoshoot vind ik veel aangenamer dan defileren op een podium”, besluit Chanel die ondertussen les volgt in het eerste middelbaar in de Sint-Jorisschool.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier