Champagnefestival zet zich in voor kansarme kinderen in Oostende

© JRO
Redactie KW

Vrijdagavond werd de elfde editie van het Champagnefestival in Oostende geopend. Het Champagnefestival is in Oostende en omstreken ondertussen een begrip geworden. Het bruist in de Hippodroom.

Kersvers voorzitter Nancy Cattrysse (54) nam onlangs de leiding over van Bernard Vandamme. Bernard was tien jaar lang voorzitter en bracht, met Nancy aan zijn rechterzijde, heel wat bezoekers op de been tijdens hun vele events in zowel Bredene, Oostende als Nieuwpoort. Met Nancy aan het roer waait een nieuwe wind door vzw Champagnefestival.

“Met ons nieuwe bestuur willen we het nog grootser aanpakken“, vertelt voorzitter Nancy Cattrysse. “We willen het niet alleen grootser aanpakken, maar we willen ook vernieuwender zijn en nog bekender worden in de streek en ver daarbuiten. Het concept blijft echter onveranderd.”

Kansarme jongeren

Het nieuwe bestuur, met Martine Van Eygen als penningmeester en Gianni Vangheluwe als secretaris, brengt ook veranderingen met zich mee. “Elk jaar gaat er een cheque naar het goede doel. Die opbrengsten komen voort uit het champagneontbijt op zondag, zowel in Bredene als in Oostende”, gaat Nancy verder. “Voor de eerste keer gaan we die cheque overhandigen tijdens het champagneontbijt zelf, op zondag 17 maart. Dit jaar gaat de opbrengst naar Fonds Danick Minne. Het fonds zet zich al jaren in voor kansarme kinderen in Oostende.

Tijdens de openingsreceptie vrijdagavond werd ook het nieuwe goede doel voorgesteld. Inloopteam De Viertorre wordt het nieuwe goede doel voor 2019. Inloopteam De Viertorre richt zich op kansarme gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar of tot zes jaar indien de kinderen niet regelmatig naar school gaan.

Zaterdag is er traditiegetrouw de grote ruilbeurs voor capsuleverzamelaars. Daarnaast zijn er het hele weekend degustaties. Zondag staat het champagneontbijt op het programma.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier