Césan, de oogappel van Olivier Vandevelde en echtgenoot-zanger Andy Reivan

Césan, in de armen van Olivier en Andy. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op donderdag 30 juli kwam Césan ter wereld in het ziekenhuis in Waregem als eerste kindje van Daphné Vandevelde en Brian Vande Velde, die in Heestert wonen. Daphné is de dochter van Olivier Vandevelde, die getrouwd is met zanger Andy Reivan. Samen runnen ze Reivan’s Gezelligheid in Ingelmunster.

Daphné (25) is vroedvrouw in UZ Gent. Brian (27) werkt als zelfstandige. De firma heet BVV Works Algemene Schrijnwerken. Hun oogappel Césan woog bij de geboorte 3,840 kg en mat 53 cm. Voor Olivier is het zijn eerste kleinkind. “Uiteraard is een kleinkind een geschenk van uw eigen kinderen. Dit gevoel is onbeschrijfelijk. Al word je met de neus op de feiten gedrukt en besef je dat je ouder wordt, maar als opa heb ik nu ook iets om naar uit te kijken. Ik ben al benieuwd hoe dat kleine wonder zijn weg zal vinden in deze wereld, waar het nu toch door corona anders verloopt dan we gewoon zijn. En hoe zal alles in de toekomst evolueren ? Maar we hebben er het volle vertrouwen in dat Daphné en Brian er volledig achter staan om samen met Césan er een mooie levensweg van te maken. Als opa en opi gaan wij er ook altijd voor haar zijn. We gaan Césan bijstaan waar nodig. Dit is in de eerste plaats wel het werk van de ouders. Iedere generatie heeft zijn eigen manier van leven en opvoeden. Daar gaan wij ons helemaal niet mee bemoeien hoor.”

Olivier vertelt verder : “Bij onze eerste kennismaking met Césan – door corona liep dat vertraging op – beloofde ik al aan de baby om ooit samen met de rugzak een mooie reis te maken. Op die manier kan ik ook eens mijn hobby van vroeger herbeleven, namelijk met een rugzak de wereld verkennen. Als je het mij vraagt, dan zal ik reizen naar mijn tweede thuis Indonesië. Vorig jaar leerde ik mijn man Andy dat land ontdekken. Hij was in de wolken. Misschien kunnen we ooit met ons drieën daar naartoe trekken ?”

Césan, samen met haar ouders, opa en opi.
Césan, samen met haar ouders, opa en opi.© PADI

Voor Andy is de geboorte van Césan een droom die uitkomt. Andy is nu opi. Hij wilde echter al altijd een eigen kind, maar een kind van twee mannen samen is uiteraard niet gemakkelijk”, lacht Olivier. “Het is inderdaad niet evident om op een natuurlijke wijze papa te worden. Andy dacht aan adoptie. Toen wij elkaar negen jaar geleden leerden kennen, vond ik dit te laat om met die procedure te beginnen. Maar ik sta wel nog open voor een kindje hoor. Mocht er morgen een dergelijk voorstel komen om te zorgen voor een kindje dat al uit de pampers is en boven de zes jaar jong is, dan is het welkom. Maar is dat dan wel te combineren met onze zaak en met de optredens van Andy ? Zie je mij al toekomen met de buggy achter de coulissen ? Andy zou niets liever willen dan een kindje vanaf de geboorte bij ons te mogen verwelkomen. Wie weet, maar ik denk niet dat het er nog zal van komen. Trouwens, we hebben ook nog drie schitterende petekindjes die we koesteren : Justine woont in Brugge, Jade woont in Parijs en Melvin woont in Wervik. Ook deze petekindjes vergeten we niet hoor.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.